Успіхи українських командирів здобувають визнання міжнародних експертів - Наєв

Успіхи українських командирів здобувають визнання міжнародних експертів - Наєв

Ексклюзив
Укрінформ
Стратегічні військові операції, реалізовані Силами оборони України, стануть предметом дослідження військових аналітиків і викладачів військових академій, і вже зараз успіхи українських командирів здобувають визнання міжнародних експертів.

На цьому наголосив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв у блозі для Укрінформу.

«Стратегічні військові операції, що були (і ще будуть) розроблені і реалізовані українськими генералами, стануть предметом для детального дослідження військовими аналітиками та викладачами військових академій. Але вже зараз успіхи українських командувачів отримують визнання міжнародних військових експертів», - зазначив Наєв.

За його словами, колишній командувач Сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак, говорячи про дуже вдалу операцію з визволення значної частини Харківської області, пояснив, що цей успіх став можливим завдяки оборонній операції на Донбасі, яка знекровила російську армію.

"Першою найбільшою битвою, вашим найбільшим успіхом, є ваша оборона на Донбасі. Той командир, який 4 місяці вів успішну оборону, є вашим героєм. Всі інші операції зараз є наслідками того, що ви виснажили російську армію на Донбасі, і вона вже не має сил захищатись чи битись", – цитує Наєв польського командувача.

За словами Скшипчака, завдяки поразці росіян у битві на Донбасі, а також тому, що їх вдалось переконати, що основний удар буде на Херсонському напрямку, в обороні ворога на Харківському напрямку утворилося слабке місце. Там українська армія і завдала нищівного удару по окупантах, визволивши майже всю Харківську область.

Читайте також: Наєв перевірив бойову готовність мобільних груп ППО

Наєв повідомив, що під час опору російському вторгненню командування Об’єднаних сил ЗС України розробило і втілило в життя п'ять стратегічних операцій. Він розповів, як відбувалось оперативне розгортання Сил оборони напередодні широкомасштабного вторгнення, як визначались дата та час нападу РФ, як вдалося зірвати плани противника здобути повний контроль над українським узбережжям Чорного моря, зберегти найбільш боєздатну частину українського війська на сході і закласти підґрунтя для визволення Харківщини.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 20 листопада 2023 року ліквідували близько 319 210 загарбників.

Фото: пресслужба командувача Об'єднаних сил Збройних сил України Сергія Наєва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-