Треба посилювати ППО, щоб «зустрічати» ворожі дрони на маршрутах до західних кордонів - Ігнат

Треба посилювати ППО, щоб «зустрічати» ворожі дрони на маршрутах до західних кордонів - Ігнат

Укрінформ
Українська система протиповітряної оборони нині працює ефективно, але для ще кращого результату потребує посилення, їй необхідно більше сил та засобів.

На цьому в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" наголосив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Противник запускає з південно-східного напрямку ці "Шахеди", і вони рухаються в різних напрямках, дуже часто — до Хмельницької області. Розуміємо, що там є якісь об’єкти, які, можливо, цікавлять ворога, але протиповітряна оборона зрештою впорається з цим: літаки в одних регіонах зустрічають їх, мобільні вогневі групи зустрічають практично всюди, ну і зенітні ракетні комплекси — це все ж таки та основа, яка сьогодні збиває "Шахеди". Тому й маємо такий результат — 9 із 10", - сказав Ігнат.

За його словами, ППО потребує різноманітних засобів: ракети, зенітні ракетні комплекси і літаки. "Адже якщо "Шахеди" долітають до західних кордонів нашої держави, зрозуміло, що треба більше систем, аби зустрічати їх на маршрутах слідування", - додав речник.


Відео: Телемарафон "Єдині новини"​

Читайте також: Україна працює над збільшенням можливостей ППО - Президент

Як повідомляв Укрінформ, уночі 17 листопада противник атакував десятьма ударними БПЛА типу «Shahed» з напрямку Приморсько-Ахтарськ. В результаті бойової роботи дев’ять ворожих ударних БПЛА знищено в межах Миколаївської, Одеської, Житомирської та Хмельницької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-