В Україні загинув канадський доброволець

В Україні загинув канадський доброволець

Укрінформ
В Україні загинув 25-річний канадський доброволець Остін Ласлін-Берсьє, який воював із російськими загарбниками з минулого року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила Морін Браун, старійшина народності Опаскваяк Крі, традиційна територія проживання якої знаходиться на півночі канадської провінції Манітоба.

“Народність Опаскваяк Крі хоче висловити співчуття Люсі Ласлін та Адаму Берсьєру стосовно втрати їх сина, Остіна Ласлін-Берсьєра. Остін був відважним молодим чоловіком, який поклав на карту своє життя, аби допомогти у війні в Україні. На жаль, його батьки 13 листопада отримали інформацію, що їх син більше не з нами”, - сказала Браун.

За її словами, Ласлін-Берсьєр був “розумним, співчутливим й дуже хоробрим”. Він здобув спеціальну освіту, яка поєднувала військові знання та досвід корінних народів, після чого поїхав до Перу навчати місцевих мешканців англійської мови, звідки згодом переїхав до Італії та Румунії, де дізнався про війну в Україні. “Він подзвонив своїй матері Люсі та сказав, що зобов’язаний захистити жінок та дітей. Він одразу вступив до ЗСУ та розпочав бій за те, що вважав правильним. Він пожертвував усім, аби допомогти, й заплатив найвищу ціну”, - зазначила Браун.

Читайте також: В Україні загинув доброволець із Румунії

Старійшина додала, по всій території, де проживають представники цієї народності, будуть приспущені прапори для вшанування загибелі Ласліна-Берсьєра.

Зауважимо, що Ласлін-Берсьєр - уже щонайменше четвертий канадець, загиблий на війні в Україні.

Фото: opaskwayak.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-