На Бахмутському напрямку Сили оборони за добу знищили 11 ворожих артсистем

На Бахмутському напрямку Сили оборони за добу знищили 11 ворожих артсистем

Укрінформ
На Бахмутському напрямку за добу українські захисники відбили 12 ворожих атак, ліквідували 166 загарбників, знищили 65 одиниць ворожої техніки, серед яких 11 артилерійських систем.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Командування Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо, передає Укрінформ.

"За минулу добу українські захисники відбили 12 ворожих атак у районі Богданівки, Кліщіївки, Іванівського та Андріївки. Ворог завдав один авіаційний удар та застосував 46 дронів-камікадзе. 643 ворожих обстріли здійснено на цьому напрямку. Окупанти недорахувалися 166 своїх військовослужбовців, знищено 52 одиниці російської техніки, з них 5 БМП. Був дуже врожайний день на артилерійські установки - 11 артсистем ворога знищено лише за минулу добу, а також 4 установки БМ Град -21", - розповів Фітьо.

На Куп'янському напрямку, за його словами, ворог перегрупувався і наступає на Куп'янськ з деяких напрямків, щоб повторно захопити місто, адже це важливий логістичний центр, через який здійснювалося постачання провіанту та боєприпасів для ворожої армії.

"На цьому напрямку наші захисник відбили 11 ворожих атак біля Синьківки, Петропавлівки. Було завдано 19 авіаційних ударів. Застосовувався весь арсенал ворожої авіації - штурмова, бомбардувальна, гелікоптери вогневої підтримки. Також було задіяно 25 дронів-камікадзе. Здійснено 532 обстріли українських позицій на Лимано-Куп'янському напрямку", - поінформував Фітьо.

На цьому напрямку, додав він, за минулу добу ліквідовано 246 окупантів, знищено 52 одиниці ворожої техніки, з них 7 танків та 4 БМП.

Читайте також: Тероборонівці дронами уразили російські «Мста-С» і «Град»

За словами Фітьо, противник активізувався на Бахмутському напрямку, переходить до атак і намагається відбити втрачені позиції. Наразі на обох напрямках у ворога немає особливих успіхів.

За два тижні втрати особового складу ворога склали більше 4 тис., понад 500 одиниць ворожої техніки знищено чи пошкоджено.

Фітьо додав, що ворог несе великі втрати особового складу, зокрема через відмовників та дезертирів, але за рахунок новомобілізованих ці втрати поповнюються.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 15.11.23 орієнтовно склали 314 290 осіб, у тому числі за останню добу 820 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-