Погана погода внесла певні корективи у дії росіян на південному фронті - Гуменюк

Погана погода внесла певні корективи у дії росіян на південному фронті - Гуменюк

Укрінформ
Погіршення погоди змусило російських загарбників зменшити використання керованих авіабомб на прифронтових територіях - за минулу добу зафіксовано 12 випадків.

Про це повідомила в ефірі Українського радіо речниця Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк, передає Укрінформ. 

«Ситуація на південному фронті залишається досить складною і напруженою. Ворог не відмовився від своїх планів і навіть погана погода не зупиняє його намірів, хоча вносить певні корективи. Зокрема, бачимо, що трошки зменшилося використання ними керованих авіабомб на прифронтових територіях. За минулу добу вони застосували 12. Це надзвичайно мало в порівнянні з тим, що було раніше. Але все ж таки кожна з таких бомб несе 500 кілограмів тротилового еквіваленту і дуже велику руйнівну силу», - підкреслила вона.

За її словами, є очевидне переорієнтування ворога, зокрема тактичної авіації, на використання ракет. «Тобто вони випробовують напрямки, за якими, цілком ймовірно, пізніше застосовуватимуть удари по енергетиці. Іншого масштабу ракетні удари. Зараз вони точкові, але цілком ймовірно, що це така собі розвідка боєм», – припускає Гуменюк.

Читайте також: Рівень ракетної загрози з Чорного моря залишається досить високим – Гуменюк

Авіація ворога завдає до 70 обстрілів за добу, сказала речниця.

«Руйнування завдаються, як і раніше, по цивільній інфраструктурі, по житловому сектору. Ворог б'є не прицільно, працює по лікарнях, бібліотеках, навчальних закладах. Тобто обстрілює цілі райони, де може бути місцеве населення. Це тактика росіян, пов'язана з продукуванням терору, щоб потім звинувачувати Сили оборони. Росіяни це роблять і на правому, і на лівому березі Дніпра», - підкреслила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, 8 листопада речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявляв, що російські загарбники за добу випускають понад 100 керованих авіабомб по населених пунктах у прифронтовій зоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-