Сили оборони відбили 50 атак на шести напрямках

Сили оборони відбили 50 атак на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 50 ворожих атак на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 неділі, 12 листопада.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулося 61 бойове зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, а також наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають загарбницьким військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три склади боєприпасів ворога.

Російська армія за добу завдала трьох ракетних та 27 авіаційних ударів, здійснила 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, продовжує обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема Клюси Чернігівської області, Старикове, Басівка, Запсілля, Миропілля Сумської області, Вовчанськ, Нестерне, Дворічанське Харківської області.

На Куп’янському напрямку загарбники за підтримки авіації вели штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки, Кислівки Харківської області. Там Сили оборони відбили вісім атак.

Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Новомлинськ, Синьківка, Кислівка, Крохмальне, Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку загарбники за підтримки авіації вели безуспішні штурмові дії в районі Новоєгорівки Луганської області. Там Сили оборони відбили чотири атаки.

Читайте також: Прикордонники показали, як дроном знищили ворожий бліндаж

Авіаційних ударів ворог завдав у районі Серебрянського лісництва Луганської області та Сіверська Донецької області. Від російських артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, серед них Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Виїмка, Федорівка, Рай-Олександрівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни за підтримки авіації вели штурмові дії в районах Дубово-Василівки, східніше Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Там українські захисники відбили шість атак.

Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку росіяни за підтримки авіації вели безуспішні штурмові дії біля Авдіївки та Сєверного Донецької області. Там Сили оборони відбили 10 атак.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Новокалинове, Орлівка, Ласточкине, Авдіївка, Опитне, Сєверне Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Там Сили оборони відбили 20 атак.

Під артилерійським та мінометним вогнем російських загарбників опинились близько 10 населених пунктів Донецької області, зокрема Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Антонівка, Єлизаветівка.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області. Українські захисники відбили там дві атаки.

Крім того, росіяни завдали авіаційних ударів поблизу Урожайного та Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне Донецької області.

Читайте також: На Таврійському напрямку росіяни збільшили кількість авіаударів - Тарнавський

На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Новоданилівки та Малої Токмачки Запорізької області.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема Левадне, Гуляйполе, Новоданилівка, Новопавлівка, Новоандріївка, Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Херсон, Берислав, Тягинка, Іванівка Херсонської області.

Артилерійських обстрілів також зазнали Херсон, Антонівка Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

У Генштабі ЗСУ зауважили, що в місті Старобільськ Луганської області російські загарбники проводять мобілізацію місцевих жителів до війська Російської Федерації. Місцеві чоловіки намагаються у будь-який спосіб уникнути призову на військову службу: звільняються з роботи, переховуються, виїжджають до інших населених пунктів. Мобілізованих громадян, які не змогли ухилитися від військової служби, відправляють для підготовки до Краснодарського краю.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни активізувались на Бахмутському напрямку, намагаються відбити втрачені позиції.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-