Росія намагається асимілювати ПВК «Вагнер» – розвідка Британії

Росія намагається асимілювати ПВК «Вагнер» – розвідка Британії

Укрінформ
Станом на кінець жовтня великі підрозділи ПВК «Вагнер» були асимільовані до командної структури Росгвардії під керівництвом Павла Пригожина, сина загиблого у серпні власника угруповання Євгена Пригожина, тоді як набір бійців було активізовано.

Про це в Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Зазначається, що інші групи бойовиків ПВК «Вагнер» найімовірніше приєдналися до російської ПВК «Редут», яка, згідно із розслідуванням Radio Free Europe, наразі налічує 7000 осіб, вважають експерти розвідки.

Водночас 1 листопада 2023 року очільник Чечні Рамзан Кадиров заявив, що медики ПВК «Вагнер» приєдналися до чеченського підрозділу спецпризначення «Ахмат». Раніше, 25 жовтня 2023 року, Кадиров повідомляв, що 170 колишніх бойовиків угруповання вже перейшли до «Ахмату», зазначено у зведенні.

«Російська держава тепер здійснює більш прямий контроль за діяльністю ПВК «Вагнер» і колишнім персоналом після заколоту у липні цього року та подальшої смерті керівництва угруповання у серпні 2023 року», – підсумували у британському міністерстві.

Читайте також: ПВК «Вагнер», якою тепер керує син Пригожина, поновила набір найманців

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що російська влада фальсифікує історію для посилення у росіян антизахідних настроїв та залякування сусідніх країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-