Сили оборони відбили 59 атак - ворог вів штурмові дії на семи напрямках

Сили оборони відбили 59 атак - ворог вів штурмові дії на семи напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 59 ворожих атак на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 11 листопада.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулося 71 бойове зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії. Оборонці завдають ворогу втрат у живій силі й техніці, виснажують його вздовж усієї лінії фронту.

Протягом доби українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

Силами та засобами протиповітряної оборони України знищена одна зенітна керована ракета С-400.

Читайте також: Загарбники проводять мінування і підриви критичної інфраструктури на Херсонщині - Гуменюк

Підрозділи ракетних військ зі свого боку уразили два артилерійські засоби ворога, шість районів зосередження його особового складу, озброєння та військової техніки і два засоби протиповітряної оборони.

Російська армія за добу здійснила загалом один ракетний і 41 авіаційний удари та ще 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання в прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, продовжує обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Під артилерійським і мінометним вогнем російських військ на вказаних двох напрямках опинилися близько 20 населених пунктів, зокрема Залізний Міст, Галаганівка й Леонівка Чернігівської області, Середина-Буда, Степок і Басівка Сумської області, Стариця, Малі Проходи й Вовчанські Хутори Харківської області.

На Куп’янському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії в районах Синьківки й Іванівки Харківської області, Стельмахівки та Надії Луганської області. Сили оборони там відбили сім ворожих атак.

Із артилерії й мінометів на цьому напрямку росіяни обстріляли близько 10 населених пунктів, серед них –Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка й Берестове Харківської області.

Авіаційні удари російської армії зафіксовані в районах Кислівки і Степової Новоселівки Харківської області.

Читайте також: Росіяни активізувалися під Авдіївкою - Сили оборони

На Лиманському напрямку за підтримки авіації війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районі Серебрянського лісництва Луганської області. У районах Копанок Харківської області, Білогорівки Луганської області, Тернів, Сіверська та Спірного Донецької області ворог завдав авіаційних ударів.

Від артилерійського й мінометного вогню загарбників на Лиманському напрямку постраждали близько 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку за підтримки авіації російська армія вела штурмові дії в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Українські захисники там відбили 10 ворожих атак.

У районі Курдюмівки Донецької області росіяни завдали авіаційного удару. Із артилерії й мінометів на цьому напрямку російські війська атакували близько 10 населених пунктів, серед них – Кліщіївка, Курдюмівка, Іванівське та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку за підтримки авіації загарбники вели безуспішні штурмові дії в районах Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донецької області. Сили оборони там відбили 14 ворожих атак.

У районах Новобахмутівки, Ласточкиного й Орлівки Донецької області російська армія завдала авіаударів. Близько 10 населених пунктів там зазнали ворожих обстрілів із артилерії й мінометів, зокрема Бердичі, Авдіївка, Сєверне і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку за підтримки авіації війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. Українські захисники там відбили 17 ворожих атак.

Під артилерійський і мінометний вогонь загарбників на Мар’їнському напрямку потрапили близько 10 населених пунктів Донецької області, серед них – Георгіївка, Мар'їнка й Новомихайлівка.

Читайте також: Юсов: Планова робота з демілітаризації Криму триватиме

На Шахтарському напрямку за підтримки авіації російська армія вела безуспішні штурмові дії в районі Вугледара, Золотої Ниви і Старомайорського Донецької області. Сили оборони там відбили 11 ворожих атак.

Із авіації росіяни вдарили у районі Урожайного Донецької області, із артилерії й мінометів – по близько 10 населених пунктах, зокрема по Водяному, Вугледару, Пречистівці і Старомайорському Донецької області.

На Запорізькому напрямку за підтримки авіації війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районі Роботиного Запорізької області. Від артилерійського й мінометного вогню загарбників тут потерпали близько 30 населених пунктів, серед них – Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Роботине і П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська авіація вдарила в районі Тягинки Херсонської області. Ударів ворожої артилерії зазнали Херсон, Чорнобаївка й Степанівка Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська активізували бойові дії на Авдіївському напрямку. Крім піхоти, застосовують значну кількість бронетехніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-