У Британії пройшли підготовку вже 30 тисяч українських військових

У Британії пройшли підготовку вже 30 тисяч українських військових

Укрінформ
У Великій Британії пройшли військову підготовку вже понад 30 тисяч українців у межах найбільшої програми такого роду у країні з часів Другої світової війни.

Про це йдеться у пресрелізі британського уряду, передає Укрінформ.

Як зазначається, кількість підготовлених з червня 2022 року за очолюваною Великою Британією програмою Interflex достроково досягла 30 000 осіб.

"Таким чином, загальна кількість українських солдатів, які пройшли вишкіл, перевищила 52 тисячі з моменту вторгнення Росії в Україну в 2014 році", - заявили у британському уряді.

За словами прем’єр-міністра Ріші Сунака, програма Op Interflex змінила рівняння у цій війні.

Читайте також: У Британії канадські інструктори вчать українських бійців надавати домедичну допомогу

«Я неймовірно пишаюся всіма британськими та українськими солдатами, моряками, льотчиками та жінками, залученими до цієї великої справи, – їхня самовідданість та професіоналізм сьогодні забезпечують мир на нашому континенті в майбутньому», - заявив він.

Глава Міноборони Британії Грант Шеппс переконаний, що Op Interflex є ключовим прикладом того, як Велика Британія може допомогти залучити міжнародну спільноту до підтримки Збройних сил України.

Начальник Головного управління доктрин та підготовки Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Олексій Таран подякував Великій Британії за допомогу.

Читайте також: Сунак запевняє, що британці будуть з Україною до перемоги

«Збройні сили України високо цінують та вдячні Сполученому Королівству, державі та уряду за можливість навчати українських військових на британських військових базах у межах багатонаціональної навчальної програми Op Interflex»», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Генштаб показав, як у Британії навчають бійців ЗСУ воювати у місті та боротися з БПЛА.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-