У Румунії створюють навчальний центр для українських пілотів - Ігнат розповів деталі

У Румунії створюють навчальний центр для українських пілотів - Ігнат розповів деталі

Укрінформ
Навчальний центр у Румунії для українських пілотів на F-16 на етапі створення, його використовуватимуть й інші країни.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Навчання в Румунії (українських пілотів на винищувачах F-16 - ред.) немає. Дочекаємося, коли це відбудеться. Коли передають навчально-бойові літаки в майбутній центр, який формується, будується в Румунії, то це не значить, що льотчики там вже навчаються. Пілоти навчаються, без жодних сумнівів, і в США, і у Європі це відбувається. І те, що в Румунії створюється центр, поруч з Україною, де зможуть і наші пілоти, і інші пілоти країн-членів НАТО (навчатися - ред.)... Небагато центрів, де можуть навчатися пілоти, тому використовувати його будуть і інші країни", - сказав Ігнат.

Читайте також: У Румунії готують інфраструктуру для навчання українських пілотів на F-16 - Ігнат

Як додав речник Командування Повітряних Сил ЗСУ, без сумніву, подібні центри будуть створюватися і в Україні як у воєнний, так і в мирний час. За його словами, навчання пілотів - це безперервний процес, починаючи з навчання курсантів і продовжуючи навчання пілотів вже у бригадах.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Королівства Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що Повітряні сили Нідерландів відправляють 7 листопада перші винищувачі F-16 до Румунії для підготовки українських пілотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-