Британська розвідка вказує на проблеми з облаштуванням побуту росіян на війні в Україні

Британська розвідка вказує на проблеми з облаштуванням побуту росіян на війні в Україні

Укрінформ
Британська розвідка розповіла про проблеми з облаштуванням побутових умов російських військ на фронті в Україні.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Зазначається, що з наближенням зими розповіді очевидців із дислокованих в Україні російських військ свідчать про те, що «одвічна боротьба солдата зі стихією залишається головною турботою для російської армії».

1 листопада 2023 року російські солдати, які нещодавно повернулися додому, виступаючи на військовій конференції «Огарковські читання» в Москві, розповіли, що тижнями поспіль були «мокрими з голови до ніг» на передовій.

Один російський солдат підкреслив, що через ризик обстрілу з боку українських сил вони «не могли закип'ятити навіть кружку чаю». Росіяни розповіли, що живуть і харчуються «одноманітною» їжею в багнюці, що проникає звідусіль.

Читайте також: РФ готова до великих втрат особового складу заради незначного просування - британська розвідка

«Підтримання гідного рівня особистого комфорту та належного управління на оборонних позиціях є складним завданням для будь-якої армії. Однак дані з відкритих джерел свідчать про те, що російські війська, як правило, дуже погано забезпечують дотримання базових принципів польового управління. Це, ймовірно, частково спричинено дефіцитом мотивованих молодших командирів, а також нестабільною логістичною підтримкою», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 5 листопада 2023 року ліквідували близько 305 090 російських загарбників, з них 990 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-