Таку зневагу до людяності важко уявити: представник США при ОБСЄ розповів про звірства росіян в Україні

Таку зневагу до людяності важко уявити: представник США при ОБСЄ розповів про звірства росіян в Україні

Укрінформ
Останній звіт Комісії ООН є приголомшливим підтвердженням того, що Росія перестає ставитися до людей як до людських істот, демонструючи абсолютну зневагу до людяності.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради цієї організації у Відні, передає кореспондент Укрінформу.

"Робота цієї організації полягає в тому, щоб допомагати людям жити краще, будь-то шляхом запобігання торгівлі людьми, захисту прав національних меншин чи підтримки постконфліктного примирення. Ось чому так боляче, коли ми стаємо свідками того, як одна держава-учасниця, Росія, перестає ставитися до людей як до людських істот", - заявив він.

За словами Карпентера, дійсно шокуючим є систематичне жорстоке поводження з людьми та "глибока зневага до людської гідності", що демонструє Росія в Україні.

Читайте також: Слідчі вже зафіксували понад 98 тисяч воєнних злочинів, вчинених РФ в Україні - Клименко

У своєму виступі американський дипломат навів ряд прикладів катування та гендерно-обумовленого насильства на територіях, тимчасово окупованих російськими військами, що були зафіксовані в останньому звіті Комісії ООН з розслідування в Україні.

"Комісія детально описала, як військовослужбовці Російської Федерації ґвалтували українців, що було частиною їх методів катування. Серед жертв зґвалтувань були, зокрема, вагітна 16-річна дівчина та 83-річна жінка. Таку зневагу до людяності важко уявити. Чоловіків ґвалтували та погрожували каліцтвом статевих органів. Деякі жертви повідомляли про зґвалтування під дулом пістолета і зґвалтування під загрозою смерті", - зазначив, зокрема, американський посол.

Він наголосив, що жорстокість, детально описана у доповіді Комісії ООН, "не повинна мати місця в нашому світі". "Це – антитеза тому, що відстоює наша організація", - додав дипломат.

Він вказав на те, що подібне насильство, яке було описано в доповіді, продовжується й досі на окупованих російськими військами територіях України. За приклад він навів також жахливу трагедію, коли 27 жовтня вночі російські солдати розстріляли у Волновасі у власному будинку сім'ю з дев'яти осіб, у тому числі двох маленьких дітей.

Читайте також: Понад 100 заручників і свідків: у розслідуванні про вивезення РФ цивільних з України з'явилися нові дані

"Ця культура насильства і пригнічення також знаходить своє вираження в Росії. 29 жовтня світ побачив, як антиєврейський натовп штурмував аеропорт в РФ, шукаючи євреїв, які прибули літаком з Ізраїлю. Цей акт ненависті, фанатизму і залякування дехто порівнює з погромами минулих століть", - додав очільник американської місії в ОБСЄ.

Він підкреслив, що "потрібно продовжувати робити все можливе, щоб притягнути Російську Федерацію до відповідальності за посягання на людську гідність".

Як повідомляв Укрінформ, Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні задокументувала подальші докази того, що російська влада вчинила невибіркові напади та скоїла воєнні злочини у вигляді катувань, зґвалтувань та іншого сексуального насильства, а також депортації дітей до РФ.

Фото: USOSCE/Colin Peters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-