У Сухопутних військах заявляють про активізацію ворога на Бахмутському напрямі

У Сухопутних військах заявляють про активізацію ворога на Бахмутському напрямі

Укрінформ
Російські окупанти продовжують атакувати українські позиції на Куп’янському напрямку, також спостерігається активність росіян на Бахмутському напрямку.

Про це розповів начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Ситуація у районі відповідальності східного угруповання військ залишається напруженою, але контрольованою. Ворог продовжує атакувати на Куп’янському напрямку. Завдає багато артилерійських ударів, лише за минулу добу відбулося 736 обстрілів. Застосовується РСЗВ, артилерія, міномети, завдавалися удари 16 дронами-каміказде, було 8 авіаційних ударів... На цьому напрямку були відбиті дві атаки», - зазначив Фітьо.

За його словами, на Бахмутському напрямку «теж велика активність окупаційних військ: 7 бойових зіткнень, 2 авіаудари, 26 дронів камікадзе застосовувалися по українських позиціях, 576 обстрілів, з яких 159 - з артилерії, 288 - з мінометів».

«Але тим не менше нам вдалося зменшити кількісний склад російських окупаційних військ на Лимано-Куп’янському напрямку на 112 осіб, відправити на концерт до Кобзона на Бахмутському напрямку 123 загарбників», - додав він.

Читайте також: Армія РФ безуспішно намагалася штурмувати на шести напрямках

Підполковник зазначив, що проти Сил оборони України на Куп’янському і Бахмутському напрямках воюють «так звані підрозділи, сформовані з колишніх ув’язнених, які підписали контракт з міністерством оборони Російської Федерації».

Як повідомлялося, Сили оборони України впродовж доби відбили понад 45 атак російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-