Росія готує інформаційну атаку проти Умєрова - розвідка

Росія готує інформаційну атаку проти Умєрова - розвідка

Укрінформ
Головне управління розвідки Міністерства оборони України попередило, що спецслужби Російської Федерації підготували інформаційну атаку проти міністра оборони України Рустема Умєрова.

Як передає Укрінформ, про це ГУР МО повідомляє у Телеграмі.

«Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що російські спецслужби створили і розіслали підконтрольним пропагандистам та так званим «технологам» нову методичку наративів для підриву довіри до нашої держави серед партнерів на Заході», - ідеться у повідомленні.

В ГУР зазначили, що в межах чергової кампанії з дискредитації України запланована інформаційна атака проти міністра оборони Рустема Умєрова.

Зокрема, ворог планує розповсюджувати такі основні фейки з кремлівської методички: «Корумпована Україна продає зброю терористам «ХАМАС»; «Україна використовує «Зерновий коридор» для незаконної торгівлі зброєю»; «Рустем Умєров використовує власні зв’язки в арабському світі для незаконної торгівлі зброєю»; «Відкриття Ліваном ринку для української с/г продукції використовується для незаконної торгівлі зброєю».

Читайте також: Російська пропаганда визначила темники для коментування атаки на Ізраїль - InformNapalm

У ГУР підкреслили, що мета нової інформаційної кампанії ворога залишається незмінною ― повністю зупинити постачання озброєнь для Сил безпеки та оборони України з боку держав-партнерів.

«Розповсюдження ворогом вказаних фейків свідчить про активізацію зусиль держави-агресора Росії, спрямованих на дискредитацію України. З цією ж метою російські спецслужби таємно передали терористам ХАМАС окремі зразки західної зброї, захоплені під час бойових дій в Україні», - наголосили у розвідці.

ГУР МО України застерігає журналістів, представників українських та закордонних медіа, громадян України від поширення вигаданої російськими спецслужбами шкідливої брехні.

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що Росія передала палестинському угрупованню ХАМАС невелику кількість стрілецької зброї, захопленої в Україні.

Фото: Рустем Умєров, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-