Пам’яті прикордонника Валерія Борсука

Пам’яті прикордонника Валерія Борсука

Хвилина мовчання
Укрінформ
Чоловік загинув під час оборони Маріуполя

Полковник Валерій Борсук родом із Миколаївщини.

Після закінчення вищого навчального закладу у 2003 році розпочав офіцерську кар’єру в прикордонній службі.

З 2021 року Валерій служив у Донецькому загоні. З першого дня повномасштабного вторгнення прикордонник став на захист міста Маріуполь і у надважких умовах разом із побратимами героїчно боронив займані позиції, тримав оборону та відбивав ворожі наступи. 

9 квітня 2022 року у бою з окупантами чоловік отримав несумісне з життям поранення. Понад рік його вважали зниклим безвісти. Увесь цей час рідні жили в неспокої та очікуванні. Попри все – сподівалися на диво. На жаль, реальність війни надто жорстока… 

«Він був справжнім офіцером, мужньою, рішучою і водночас доброю, надзвичайно світлою людиною. Це був справжній товариш, який завжди прийде на допомогу», – згадують колеги по службі. 

Валерій понад усе любив і цінував сім’ю. Найкращий чоловік і неймовірний батько. Справжній українець, герой нашого нелегкого часу, незалежної, вільної України, який стояв за правду та справедливість, згадують друзі. 

У захисника залишилися мати, дружина, діти та брат. 

Попрощалися з прикордонником у Могилів-Подільському на Вінниччині. Вклонитися пам’яті Героя  прийшли друзі, військовослужбовці прикордонного загону, бойові побратими, представники влади та усі, хто його знав. Люди зустріли траурну ходу «живим коридором», стоячи на колінах з квітами у руках, щоб вшанувати відважного захисника, який віддав життя за Україну.

Вічна шана Воїну!

За матеріалами ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-