Сили оборони відбили атаки росіян на шести напрямках

Сили оборони відбили атаки росіян на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили понад 40 атак російської армії на шести напрямках, наступ українських захисників на сході та півдні триває.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 24 жовтня. 

Загалом на фронті протягом доби відбулися 54 бойові зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Наступальна операція Сил оборони України на Мелітопольському напрямку триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують вести наступальні (штурмові) дії.

За інформацією Генштабу, оборонці завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Протягом доби українська авіація завдала по загарбниках 16 ударів: три – по зенітно-ракетних комплексах, решту – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку знищили 12 артилерійських засобів і логістичний хаб ворога.

Російська армія протягом доби здійснила п'ять ракетних і 33 авіаційні удари, а також 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: Таврійський напрямок: за добу ліквідували понад 400 загарбників і 35 одиниць техніки

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Під вогнем ворожих мінометів й артилерії на вказаних двох напрямках перебували понад 20 населених пунктів, серед них – Грем’яч і Леонівка Чернігівської області, Степок, Грабовське й Попівка Сумської області, Плетенівка, Козача Лопань і Чугунівка Харківської області.

У районі Леонівки російські війська завдали також авіаційного удару.

На Куп’янському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Синьківки й Іванівки Харківської області. Силами оборони України тут відбиті вісім ворожих атак.

У районі Піщаного Харківської області зафіксований аваіційний удар російської армії. Під вогнем ворожих мінометів й артилерії на цьому напрямку опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Петропавлівка, Синьківка й Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили всі атаки російських військ біля Надії та Макіївки Луганської області.

У районах Серебрянського лісництва та Невського Луганської області, а також Сіверська та Виїмки Донецької області росіяни завдали авіаційних ударів. Від вогню ворожих мінометів й артилерії на цьому напрямку постраждали близько 10 населених пунктів, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Спірне, Сіверськ і Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські захисники відбили п'ять атак російської армії в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

По Диліївці Донецької області росіяни вдарили з авіації. Із мінометів й артилерії на цьому напрямку загарбники обстріляли понад 10 населених пунктів, зокрема Маркове, Богданівку, Кліщіївку, Андріївку, Курдюмівку та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації поблизу Степового, Авдіївки, Сєверного та Невельського Донецької області, Силами оборони там відбиті шість ворожих атак.

Від вогню російських мінометів й артилерії на Авдіївському напрямку потерпали понад 10 населених пунктів, серед них – Олександропіль, Керамік, Степове, Авдіївка і Первомайське Донецької області.

Читайте також: РФ має проблеми з бойовою піхотою, тому покладається на підрозділи «Шторм Z» - розвідка Британії

На Мар’їнському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області. Сили оборони України тут відбили близько 20 ворожих атак. Із артилерії й мінометів на цьому напрямку загарбники атакували близько 10 населених пунктів, зокрема Красногорівку, Георгіївку, Мар’їнку і Костянтинівку Донецької області.

На Шахтарському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районі Старомайорського. У районах Новомихайлівки та Пречистівки, а також південніше від Золотої Ниви Донецької області українські оборонці відбили всі ворожі атаки.

Під вогонь російських мінометів й артилерії на Шахтарському напрямку потрапили близько 10 населених пунктів, серед них – Вугледар, Золота Нива, Урожайне і Благодатне Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили ворожу атаку південно-східніше від Малої Токмачки Запорізької області. Із артилерії й мінометів російські війська обстріляли тут понад 20 населених пунктів, зокрема Гуляйпільське, Білогір’я, Роботине, Малу Токмачку і Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни завдали авіаударів у районах Зміївки, Берислава, Козацького та Микільського Херсонської області, із артилерії й мінометів обстріляли Зеленівку.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 24 жовтня Російська Федерація атакувала Україну шістьма ударними безпілотниками. Усі їх знищила протиповітряна оборона.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-