У Північній операційній зоні триває підготовка нових мобільних груп ППО - Наєв

У Північній операційній зоні триває підготовка нових мобільних груп ППО - Наєв

Укрінформ
У Північній операційній зоні триває формування та підготовка нових мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв повідомив у Фейсбуці.

За його словами, у Північній операційній зоні досить ефективно триває формування та підготовка нових мобільних вогневих груп протиповітряної оборони. Це стає можливим завдяки новим сучасним зразкам озброєння іноземного виробництва, що надходять із країн-партнерів.

Мобільні вогневі групи відіграють важливу роль у захисті повітряного простору України. "Вдень і вночі в режимі 24/7 ці екіпажі вирушають на завдання зі знищення повітряних цілей ворога", - підкреслив Наєв.

Як зауважив командувач, зенітні кулеметні установки - це адекватна відповідь ворогу на його стратегію з виснаження української системи протиповітряної оборони.

"Агресор розраховує на те, що по його БПЛА буде витрачено запас високовартісних зенітних ракет. Натомість зенітна кулеметна установка дозволяє вирішити бойове завдання з використанням відносно недорогого боєкомплекта", - наголосив він.

Читайте також: У ЗСУ з’явилося озброєння, яке почало кардинально змінювати ситуацію на фронті - Наєв

За словами Наєва, "внесок воїнів армійської ППО в захист Батьківщини важко переоцінити, адже кожна збита і знищена ними ціль – це врятовані життя, неуражені об'єкти критичної інфраструктури, цивільні споруди та житлові будинки".

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина доставила в Україну черговий пакет допомоги, до якого увійшли зенітні установки, БПЛА, танкові тягачі тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-