Активність тактичної авіації РФ у Чорному морі не фіксується, але мінна небезпека висока - Гуменюк

Активність тактичної авіації РФ у Чорному морі не фіксується, але мінна небезпека висока - Гуменюк

Укрінформ
Активність тактичної авіації Російської Федерації у Чорному морі припинилася останніми днями.

Про це керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мінна небезпека в Чорному морі залишається на високому рівні, але є світове розуміння того, що ця небезпека може стосуватися не тільки України. Загальний терор цивільного судноплавства ворог продовжує", – зазначила Гуменюк.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

Водночас вона поінформувала, що останніми днями припинилася активність тактичної авіації ворога, тобто не спостерігалися скидання керованих авіабомб у напрямку острова Зміїний або невідомих вибухових пристроїв у напрямку гуманітарного коридору.

Читайте також: Росія повернула у Чорне море підводний ракетоносій із чотирма «Калібрами»

"Після декількох повідомлень про підрив і детонацію мін неподалік цивільних суден, які зазнавали пошкоджень, такі вильоти припинилися. Ми не спостерігаємо активності тактичної авіації в акваторії Чорного моря, але наслідки (попередньої активності – ред.) ще довго спостерігатимемо", – резюмувала керівниця об’єднаного пресцентру.

Як повідомлялося, війська Російської Федерації повернули на бойове чергування в Чорному морі підводний ракетоносій із чотирма ракетами типу "Калібр".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-