На Донеччині Сили оборони за 10 днів знищили п'ять ворожих літаків

На Донеччині Сили оборони за 10 днів знищили п'ять ворожих літаків

Укрінформ
На Таврійському напрямку Сили оборони за 10 днів знищили 5 ворожих літаків.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«На Мелітопольському напрямку воїни ОСУВ «Таврія» мали частковий успіх південно-західніше Вербового, ми просунулись до 400 м у визначених напрямках. Ворог продовжує свою наступальну діяльність, протягом минулої доби завдав два ракетні та 29 авіаційні удари, провів 34 бойові зіткнення та здійснив 930 артилерійських обстрілів. Більшість із цих бойових зіткнень – це саме Авдіївка і ще більше Мар’їнка. Так, за підтримки авіації ворог продовжує намагатися оточити Авдіївку. Наші воїни минулої доби відбили три атаки ворога і збили ще один ворожий штурмовик Су-25. Це, якщо рахувати, вже п’ятий літак, що збито на Донеччині за останні 10 діб», - повідомив Штупун.

За його словами, також безуспішно окупанти намагалися проводити наступальні дії в районах Новокалинового і Первомайського.

Інформуючи про ситуацію на Мар’їнському напрямку, Штупун повідомив: «На Мар’їнському напрямку агресор збільшив активність. Наші захисники відбили за добу 17 атак окупантів - це тільки в районі Мар’їнки, та ще 4 біля Новомихайлівки. На Шахтарському напрямку Сили оборони завдали втрат у районі Новомайорського, що на Донеччині, і також продовжують стримувати ворога в районах Новодарівки і східніше Малої Токмачки, що на Запоріжжі.

Читайте також: У британській розвідці спрогнозували подальші дії Чорноморського флоту РФ

Коментуючи ситуацію поблизу Авдіївки, Штупун наголосив, що ворог намагається тут застосовувати штурмову авіацію, однак змушений підлітати ближче до лінії фронту, що й дозволяє Силам оборони знищувати літаки ворога.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 19 жовтня 2023 року ліквідували близько 290 тисяч 680 російських агресорів, і ще 630 осіб - за минулу добу. Крім того, українські оборонці знищили 4992 (+11) ворожих танків, бойових броньованих машин – 9437 (+17), артилерійських систем – 6983 (+39), РСЗВ – 818 (+4), засобів ППО – 548 (+1), літаків – 320 (+1), гелікоптерів – 324 (+1), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 5318 (+17), крилатих ракет – 1534 (+0), кораблів / катерів – 20 (+0), підводних човнів – 1 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 9337 (+34), спеціальної техніки – 985 (+3).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-