Ворог активізувався біля Мар'їнки - кількість атак зросла вдвічі

Ворог активізувався біля Мар'їнки - кількість атак зросла вдвічі

Укрінформ
Російські війська активізувалися біля Мар'їнки. Зокрема, якщо останнім часом фіксувалось в середньому 10 атак ворога, то за минулу добу Сили оборони відбили 20 атак російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«Минулої доби було відбито понад 20 атак окупантів, якщо рахувати і Мар'їнку, і Новомихайлівку. Також дві атаки на Донеччині ще зафіксовано південніше Золотої Ниви і південніше Причистівки», - розповів речник.

За інформацією Штупуна, на Запорізькому напрямку ворог вивчає оборону українських сил та намагається відновити втрачене положення, зокрема, південно-західніше Роботиного. Водночас Сили оборони продовжують наступальні дії та мають частковий успіх південніше Роботиного.

Він також зазначив, що за тиждень на Донеччині було знищено чотири літаки окупантів.

Читайте також: На Запорізькому напрямку Сили оборони знищили російський Су-25

«В зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» наразі, отримавши жорстку відсіч за попередній тиждень та втративши понад 300 одиниць техніки і понад 3 тисячі мертвими та пораненими, ворог проводить перегрупування. Минулої доби ми відбили 5 атак ворога, очікуємо на подальшу активність, готуємося. Також знищено було минулої доби ще один літак Су-25, тобто вже 4 ворожих літака на Донеччині за трохи більше за тиждень, знищено», - повідомив Штупун.

Відповідаючи на запитання, чи достатньо техніки для розмінування на Таврійському напрямку, речник зазначив: «Не буду розкривати всі таємниці, техніка є, але мені як військовому, і нашим хлопцям - хотілося б її більше. Звичайно, кожен сапер мріє це робити не вручну, а щоб це робила якась техніка, щоб дистанційне було розмінування».

Читайте також: На Авдіївському напрямку росіяни проводять перегрупування - Сили оборони

Також речник повідомив, що у ворога спостерігається дефіцит техніки для розмінування, оскільки Сили оборони нищать її.

Як повідомляв Укрінформ, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 18 жовтня 2023 року ліквідували близько 290 050 російських загарбників, і ще 620 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-