Сили оборони продовжують штурмові дії біля Бахмута і мають успіх у районі Роботиного - Генштаб

Сили оборони продовжують штурмові дії біля Бахмута і мають успіх у районі Роботиного - Генштаб

Укрінформ
Сили оборони України продовжують штурмові дії біля Бахмута та мають частковий успіх в районі Роботиного Мелітопольського напрямку.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

"Сили оборони України продовжують наступальні дії на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Вони продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі і техніці, закріплюються на досягнутих рубежах. На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію і мають частковий успіх в районі південніше Роботиного Запорізької області", - поінформував Ковальов.

За його словами, на Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі населеного пункту Кліщіївка, а на Мелітопольському - південно-західніше Роботиного.

Читайте також: Авіація ЗСУ завдала 15 ударів по позиціях ворога та уразила три ЗРК

На Авдіївському напрямку, повідомив речник Генштабу, ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, де українські воїни протягом минулої доби відбили понад 5 атак.

На Мар'їнському та Шахтарському напрямках українські військові відбили понад 20 атак ворога в районі Мар'їнки та Новомихайлівки, а також 2 атаки південніше Золотої Ниви і південніше Пречистівки Донецької області

Ковальов також повідомив, що на Куп'янському напрямку Сили оборони відбили понад 15 атак ворога в районах Синьківки, Іванівки та Кислівки Харківської області та ще 9 атак в районі Надії Луганської області. 

Загалом, за інформацією речника Генштабу, протягом минулої доби відбулося 69 бойових зіткнень. 

Читайте також: Російський терор має програти: Зеленський показав наслідки удару по Запоріжжю

"З початку доби російські окупанти завдали чергового ракетного удару по житловій багатоповерхівці в центрі Запоріжжя, є загиблі та поранені, а також зниклі безвісти. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - розповів Ковальов. 

Як повідомляв Укрінформ, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 18 жовтня 2023 року ліквідували близько 290 тисяч 050 російських загарбників, з них 620 - за минулу добу.

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-