Ворог намагається оточити Куп’янськ і вийти на рубіж Осколу - Сирський

Ворог намагається оточити Куп’янськ і вийти на рубіж Осколу - Сирський

Укрінформ
Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав військові частини, які ведуть оборону у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання військ «Лиман».

Про це повідомляють Сухопутні війська ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ситуація на Куп’янському та Лиманському напрямках останніми днями суттєво загострилась. Противник після завданих йому втрат за два місяці відновився та розпочав активні наступальні дії в районі Макіївки, а згодом і на Куп'янському напрямку. Тривають важкі бої. Головна мета ворога - розгром угруповання наших військ, оточення Куп’янська і вихід на рубіж річки Оскіл», - заявив Сирський.

За його словами, щодня ворог здійснює десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, веде щільний мінометний і артилерійський вогонь по позиціях Сил оборони. Проте українські бійці були готові до цього і дають гідну відсіч противнику, який зазнає значних втрат і не досягнув суттєвих успіхів.

Читайте також: На Бахмутському та Лимано-Куп'янському напрямку за добу знищили 315 російських військових - Євлаш

Командувач зустрівся з командирами частин і підрозділів, заслухав доповіді про поточну обстановку. На місці були прийняті рішення щодо подальших дій та розв’язано низку проблемних питань.

Сирський також зустрівся з військовослужбовцями, які безпосередньо виконують бойові завдання, та вручив їм відзнаки, цінні подарунки, грошові премії.

Читайте також: За добу на фронті - близько 100 боєзіткнень, авіація завдала 12 ударів по ворогу

Як повідомляв Укрінформ, російські війська нарощують кількість авіаударів на Лимансько-Куп’янському напрямку.

Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-