Пам'яті поліцейського Олександра Яцика

Пам'яті поліцейського Олександра Яцика

Хвилина мовчання
Укрінформ
Чоловік працював ювенальним інспектором і міг знайти підхід до будь-якої дитини

47-річний поліцейський Олександр Яцик загинув 24 лютого 2022 року від російського обстрілу, охороняючи стратегічно важливий об’єкт.

Указом Президента України Володимира Зеленського №79/2022 від 28 лютого минулого року полковника поліції було посмертно нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня. 

Загалом Олександр присвятив службі в органах внутрішніх справ понад 25 років свого життя.

Колеги згадують про нього як про професіонала, достойну людину і взірець чесності та порядності. За їхніми словами, служити разом із Олександром було надійно і легко. Чоловік мав почуття гумору, був спокійним та легко знаходив спільну мову з усіма. Олександр любив дітей і з 2021 року працював інспектором ювенальної превенції.

За словами керівника ювенальної превенції поліції Чернігівської області Оксани Огненко, він міг знайти підхід до будь-якої дитини, доступно і просто роз’яснити, порадити, як краще вчинити в тій чи іншій ситуації.

“Офіцер із великим досвідом дуже швидко налагодив роботу, яка має свою специфіку. Він кожного ранку зустрічав колег із посмішками, підбадьорював, був комунікабельною, толерантною людиною. Коли ми заступали на чергування з Олександром Анатолійовичем, то усі прекрасно знали, що саме це чергування пройде на одному подиху”, - сказала вона.

Земляк з Полтавщини Олександр Хвостенко розповів про чоловіка, що тезка назавжди залишиться у його пам’яті позитивним, життєрадісним і цілеспрямованим.

Без найріднішої людини залишилася дружина Лариса, донька Дар’я і син Дмитро.

“Він дуже любив свою сім’ю, обожнював і пишався сином та донечкою. Дмитро навчається в інституті цивільної авіації. Мрією всього життя Олександра було, щоб син став пілотом. Я думаю, що ця його мрія неодмінно здійсниться. Хоча, на жаль, він уже про це не дізнається”, - зазначив Хвостенко.

Іменем Олександра Яцика у Ніжині назвали вулицю. Також на знак вшанування і поваги у цьому ж місті 16 вересня 2022 року було відкрито меморіальну дошку на його честь.

“Олександр був прикладом справжнього воїна, справжнього офіцера і загинув як герой. Він назавжди залишиться в нашій пам’яті”, - заявив тодішній начальник ГУНП у Чернігівській області Володимир Нідзельський.

Вічна пам’ять Герою!

Фото: Національна поліція України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-