У Румунії знайшли уламки ще одного дрона після атак Росії по Україні

У Румунії знайшли уламки ще одного дрона після атак Росії по Україні

Укрінформ
Після чергових атак Росії по Україні на території Румунії знову знайшли уламки дрона, який впав за три кілометри від міста Плауру у повіті Тулча.

Про це повідомило у четвер міністерство оборони Румунії, передає Укрінформ з посиланням на NewsMaker.

У румунському оборонному відомстві зазначили, що у день падіння дрона, 11 вересня, російські війська бомбили українську портову інфраструктуру поблизу румунського кордону.

За даними міноборони Румунії, вирву від падіння дрона виявили близько п'ятої ранку 12 вересня. «На підставі інформації, отриманої від прикордонної поліції про можливе падіння безпілотника на території повіту Тулча, на місце вирушили співробітники установ національної системи оборони. Команди, що прибули, повідомили про виявлення воронки від безпілотника в заростях на правому березі річки за три кілометри на захід від Плауру», - заявили в міністерстві.

Передбачається, що дрон упав і вибухнув — на місці падіння виявили вирву в землі. Зону падіння дрона вже оточили, проводиться розслідування.

Читайте також: У Румунії заявили, що російські дрони впали випадково - їх збила українська ППО

Відомство наголосило, що «рішуче засуджує атаки Росії на цивільну інфраструктуру в українських портах на Дунаї». «Це необґрунтовані атаки, які суперечать нормам міжнародного гуманітарного права», - йдеться у повідомленні румунського відомства.

Як повідомлялося, міністерство національної оборони Румунії вже неодноразово повідомляло про виявлення уламків російських дронів. Так, 13 вересня в районі населених пунктів Нуферул і Вікторія в повіті Тулча виявили уламки імовірно дрону. Під час нічної атаки російських безпілотників на Україну жителі Тулчі отримали повідомлення про можливість падіння повітряних об'єктів. У повідомленні румунська влада закликала населення зберігати спокій і сховатися в укриттях.

До цього, 9 вересня, військові знайшли «фрагменти дрону, аналогічного тим, які використовуються в російській армії», за два з половиною кілометри від міста Плауру в повіті Тулча. МЗС Румунії викликало радника посольства Росії і висловило протест у зв'язку з порушенням повітряного простору Румунії.

Читайте також: У Румунії вночі оголошували повітряну тривогу під час атаки російських дронів по Україні

Раніше, 6 вересня, влада Румунії знайшли уламки ще одного дрона на березі Дунаю, неподалік села Чаталкіа. Українська влада заявляла, що має докази того, що в ніч на 4 вересня російський дрон впав і вибухнув на території Румунії. Міністерство оборони Румунії, а також румунський президент спростовували цю інформацію, але згодом підтвердили.

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг також заявив 7 вересня, що Альянс поки не має свідчень того, що знайдені на території Румунії уламки дрона є доказом навмисної атаки Росії на Румунію.

Фото з сайту NewsMaker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-