Російські війська посилюють мінування на Запоріжжі - ISW

Російські війська посилюють мінування на Запоріжжі - ISW

Укрінформ
Російські війська посилюють мінування в районі селищ Роботине-Вербове та намагаються скувати українські війська на ділянках фронту подалі від західної частини Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

Російські мілблогери стверджують, що російські війська почали мінувати раніше очищені ділянки на лінії Роботине-Вербове (10 км на південь – 18 км на південний схід від Оріхова).

Відомий пов’язаний із Кремлем блогер стверджував, що російські війська посилили тактичні наступальні операції на кількох ділянках фронту за межами Запорізької області, щоб розтягнути українську оборону та розосередити увагу українців.

Речник Таврійського угруповання військ ЗСУ полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська намагаються скувати українські сили на Авдіївському та Мар’їнському напрямках та не дати їм перекинути резерви на Запорізький напрямок.

Українські війська 8 жовтня продовжували контрнаступальні операції поблизу Бахмута та незначно просунулися на заході Запорізької області.

Геолокаційні кадри, опубліковані 8 жовтня, показують, що українські сили досягли обмежених успіхів на північ від Новопрокопівки (14 км на південь від Оріхова), а російський військовий стверджував, що українські сили також просунулися біля Копані (10 км на південний захід від Оріхова).

Читайте також: Сили оборони мають частковий успіх на Запоріжжі та Донеччині

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби ворог завдав шість авіаційних ударів, здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню позицій наших військ та цивільних об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-