Ізраїль заявив про відновлення контролю над більшістю південних населених пунктів

Ізраїль заявив про відновлення контролю над більшістю південних населених пунктів

Укрінформ
Армії Ізраїлю вдалось поновити контроль над більшістю південних населених пунктів.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

7 жовтня армія відновила контроль над більшістю населених пунктів на кордоні зі Смугою Гази, в які проникли бойовики «Хамасу» та Ісламського джихаду».

Серед звільнених від бойовиків населених пунктів: Сдерот, Софа, Керем-Шалом, Нірім, Назів-Хатара, Нір-Оз, форпост Нахаль-Оз, Хуліт, Нір-Ам, Нір-Іцхак, Беер-Шева, Сде-Ємен, Маген і Урім.

Читайте також: Ми почали наступ, і він триватиме до досягнення цілей - Нетаньягу

Разом із тим, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант вирішив поширити режим надзвичайної ситуації на всю територію держави, повідомляє його канцелярія.

Раніше Галант оголосив «особливу ситуацію» в радіусі 80 кілометрів від Смуги Гази – це дозволяє військовому командуванню обмежувати збори і перекривати райони.

Як повідомлялося, по центральних та південних районах Ізраїлю в суботу вранці було завдано масованого ракетного удару. Унаслідок масштабної атаки ХАМАС по Ізраїлю загинуло щонайменше 250 осіб.

Читайте також: Бойовики ХАМАС знову завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю

Старший військовий командувач ХАМАС Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ, закликаючи палестинців у всьому світі до боротьби. Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни було випущено 2200 ракет.

Читайте також: Міністр оборони Ізраїлю: Ми змінимо реалії в Газі на 50 років вперед

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов резервістів відповідно до потреб ЦАХАЛу. Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку ХАМАС.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.

СШАЄСУкраїна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-