За рік у територіальному морі України виявили 30 російських мін - Гуменюк

За рік у територіальному морі України виявили 30 російських мін - Гуменюк

Укрінформ
Росія замінувала економічну зону та територіальне море України ще на початку повномасштабного вторгнення. Загалом йдеться щонайменше про 450 мін, упродовж року 30 з них були виявлені.

Про це сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Вони замінували море ще з початку повномасштабного вторгнення, тоді вже говорилося про 450 морських мін, які могли бути розсіяні по економічній зоні та територіальному морю України. Протягом лише цього року вже виявлено понад 30 мін різного виду і різної загрози", - сказала Гуменюк.

Вона зауважила, що наявність у Чорному морі великої кількості мін була врахована при відкритті гуманітарного коридору.

Читайте також: РФ щодоби скидає авіабомби в районі курсування суден зерновим коридором - Гуменюк

Зокрема, Сили оборони встановили особливі умови для судновласників, які вирішать скористатися цим коридором.

"Ми обговорюємо необхідність додаткових гарантій від міжнародних партнерів, як це було із зерновою ініціативою, коли нас підтримували ООН і Туреччина. Це завдавало додаткових клопотів Росії щодо можливих провокацій, наприклад, в повітрі, що унеможливлювало подібні атаки тактичною авіацією у напрямку зернового коридору. Тому ми розраховуємо на підтримку партнерів, працюємо самостійно і продовжуємо пропонувати креативні рішення, щоб розмінувати море і гарантувати безпеку в цьому регіоні", - додала Гуменюк.

Читайте також: Говорити про повну перевагу України в Чорному морі поки зарано – Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, в Україні уже обстежено на предмет замінування понад 200 тис. га сільгоспземель з 470 тис., визначених як пріоритетні, і 120 тис. га повернуто в обробіток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-