Для переваги у небі Україні потрібні модифікації F-16, які не поступаються російським Су-35 - Ігнат

Для переваги у небі Україні потрібні модифікації F-16, які не поступаються російським Су-35 - Ігнат

Укрінформ
Україна розраховує на винищувачі F-16 з такими тактико-технічними характеристиками і з таким спектром озброєння, які в подальшому допоможуть звільнити її територію.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Винищувачі F-16 бувають різної модернізації. Ми розраховуємо, що партнери передаватимуть нам саме те, що нам потрібно, те, що не буде поступатися тактико-технічним характеристикам СУ-35 ворога. Чи бути принаймні на рівні з ним», - зазначив Ігнат.

Речник пояснив, що старіші модифікації можуть нам допомогти у враженні повітряних цілей, але для отримання переваги у повітрі потрібні модифікації не гірші, ніж у ворога.

Він зауважив, що F-16 може модернізовуватися на підприємствах у США та Європі. «Тому ми розраховуємо на хороші літаки і весь той спектр озброєння, який має цей літак, щоб у подальшому він допоміг нам звільнити нашу територію», - додав Ігнат.

Читайте також: У США розпочалася мовна підготовка українських пілотів для F-16 - Пентагон

Як повідомлялося, СУ-35 - це основний літак ворога, який контролює ситуацію на окупованих територіях. Російські сили протиповітряної оборони «з великою ймовірністю» збили один із власних винищувачів Су-35С FLANKER M над Токмаком кілька днів тому.

Фото: milavia.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-