ДБР передало військовим гелікоптер, який екскерівництво «Мотор Січі» намагалось приховати

ДБР передало військовим гелікоптер, який екскерівництво «Мотор Січі» намагалось приховати

Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань передали українським військовим гелікоптер Мі-2, який колишнє керівництво акціонерного товариства «Мотор Січ» намагалось приховати від Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

«ДБР ініціювало арешт цього повітряного судна у червні 2023 року у межах розслідування кримінального провадження щодо перешкоджання законній діяльності ЗСУ та пособництва державі-агресору», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Богуслаєв просить включити його в список на обмін з рф - «Схеми»

У бюро нагадали, що раніше у ЗМІ поширилась інформація про те, що екскерівництво «Мотор Січі» умисно пошкодило інший гелікоптер, щоб не передавати його військовим для виконання бойових завдань на фронті.

У ході розслідування ДБР з’ясувало, що у травні 2022 року принаймні ще один гелікоптер вони наказали підлеглим перегнати спочатку в одну з європейських країн, а потім на Близький Схід. Все це робилось з метою перешкодити його передачі ЗСУ.

«Наразі повітряне судно повернуто в Україну й відтепер буде виконувати завдання в одній з бойових частин ЗСУ», - ідеться в повідомленні.

Слідчі ДБР вирішують питання щодо притягнення одного з колишніх керівників підприємства до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Ексслужбовця «Мотор Січі» викрили в організації незаконного перетину кордону

Як повідомляв Укрінформ, у березні експрезиденту підприємства «Мотор-Січ» Вʼячеславу Богуслаєву, який наказав зняти лопоті з гелікоптерів, щоб ними не скористалися українські військові, повідомили про нову підозру.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-