Росія збільшує використання морської авіації для пошуку надводних дронів - британська розвідка

Росія збільшує використання морської авіації для пошуку надводних дронів - британська розвідка

Укрінформ
Російська армія останніми тижнями стала все більше залучати морську авіацію на тлі різних загроз на її південному фланзі у війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це в мережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«Останніми тижнями компонент морської авіації Чорноморського флоту Росії взяв на себе особливо важливу роль в операціях флоту, якому важко протистояти одночасним загрозам на південному фланзі у війні проти України. Морська авіація займається операціями повітряного патрулювання, головною метою яких, швидше за все, є раннє виявлення надводних дронів», - заявили у відомстві.

У міністерстві додали, що ключовим російським активом у цих операціях є літак-амфібія Бе-12 «Чайка», розроблений у 1950-х роках, який вилітає з авіабаз у тимчасово окупованому Криму.

«Бойові літаки Су-24 і Су-24М проводять морські ударні операції, включаючи щонайменше один нещодавній авіаудар по стратегічно розташованому острову Зміїний», - додали у відомстві.

Читайте також: ЗСУ ударами по військовій інфраструктурі РФ у Криму готують поле майбутньої битви - експерт

У Міноборони зазначили, що, переміщуючи до Новоросійська більшу кількість Військово-морських сил на тлі загроз для Севастополя, Росія намагається використовувати морську авіацію, щоб розосередити сили над північно-західною частиною Чорного моря.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня близько 12.00 Сили оборони завдали успішного удару по штабу командування Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-