Залужний - захисникам і захисницям: Хай береже вас Бог і Покров Святої Богородиці

Залужний - захисникам і захисницям: Хай береже вас Бог і Покров Святої Богородиці

Відео
Укрінформ
Усі українські захисники і захисниці щодня на кожному клаптику нашої землі доводять, що ворогу не вдасться досягнути своєї мети зі знищення українців і Української держави.

Про це зазначив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у відеозверненні з нагоди Дня захисників і захисниць України, повідомляє Укрінформ.

Відео: Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine

“Це свято кожного, хто обороняє нашу Батьківщину. Це день наших героїв: у формі Збройних сил України, Національної гвардії, Служби безпеки, Держприкордонслужби, поліцейських, чи рятувальників. Тих, хто воює зі зброєю в руках, у білих халатах чи допомагаючи із забезпеченням, відновлюючи енергетику чи навчаючи наших дітей. Навпроти нас — ворог. Підступний, який убиває і тих, хто зі зброєю, і тих, хто її не має. У ворога є мета — знищити нас і нашу державу. Але я впевнений — йому це не вдасться. І всі ми доводимо це щодня. На кожному клаптику нашої землі. Знищуючи противника”, - підкреслив Головком.

Він відзначив, що захисник та захисниця — це не просто слова, це важка робота щохвилини, щогодини, щодня для перемоги, це боротьба, біль, кров і сльози заради майбутнього.

“Усі ті, хто відчуває свою силу, щиро радіє перемогам і схиляє голову перед тими, хто на щиті. Хай береже вас Бог і Покров Святої Богородиці! Дякую тобі, кожен захиснику і кожна захиснице!”, - сказав Залужний.

Читайте також: Зеленський привітав захисників і захисниць: Ніхто не зможе «відключити» українську стійкість

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня 2023 року Верховна Рада змінила дати трьох свят. Відтепер Різдво Христове офіційно відзначатиметься в Україні 25 грудня, а не 7 січня, День Української Державності – 15 липня, а не 28 липня, День захисників і захисниць України – 1 жовтня, а не 14 жовтня.

У День захисників і захисниць, 1 жовтня, по всій Україні відбудеться масштабна хвилина мовчання в пам'ять про всіх загиблих воїнів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-