Пам’яті воїна спецпідрозділу «Гонор» Даніїла Конделя

Пам’яті воїна спецпідрозділу «Гонор» Даніїла Конделя

Хвилина мовчання
Укрінформ
Для нього честь і справедливість завжди були на першому місці

Військовослужбовець спецпідрозділу «Гонор» Даніїл Кондель загинув 2 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання під Бахмутом.

Народився хлопець 25 травня 2001 року у Києві.

Як зазначили у Міністерстві молоді та спорту, Даніїл з дитинства захоплювався спортом, займався дзюдо та самбо у столичному спортивному клубі «Тріумф». Хобі юнака вплинуло на його подальше життя. Влітку 2022 року Даніїл отримав диплом бакалавра у Національному університеті фізичного виховання і спорту України.

Після повномасштабного вторгнення Росії хлопець (взяв собі позивний "Вікінг") став на захист України. “Попереду, як і на кожну молоду людину, на нього чекало ціле життя – нові знайомства, робота, подорожі, кохання, сім’я, усе, що завгодно, тільки не війна. Однак доля вирішила інакше”, - йдеться на сайті-реквіємі Спортивного комітету України “Янголи спорту”.

За даними Платформи пам’яті Меморіал, “Вікінг” загинув біля селища Хромове під Бахмутом на Донеччині. Під час виконання бойового завдання на спостережному пункті, стримуючи просування ворожих підрозділів ПВК «Вагнер», група українських бійців потрапила під ворожий артилерійський обстріл, внаслідок чого Даніїл отримав смертельні поранення.

Хлопець воював проти російських загарбників у лавах роти «Гонор» 1-го батальйону «Вовків да Вінчі» 67-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Був оператором з озброєння підрозділів спеціального призначення. Виконував бойові завдання на Харківському та Донецькому напрямках, брав участь у визволені Куп'янська-Вузлового на Харківщині. З середини лютого 2023 року підрозділ Даніїла забезпечував оборону дороги Бахмут-Часів Яр, яка була важливою ділянкою для українських бійців.

«Даніїл – це надзвичайно добра, сильна і смілива людина. Людина, для якої честь і справедливість завжди були на першому місці. Він був прикладом для своїх побратимів» – так описали полеглого воїна друзі.

У квітні на сайті Президента було опубліковано петицію про присвоєння звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю спецпідрозділу "Гонор" Даніїлу Конделю. 

“Даніїл був прикладом того, яким має бути справжній мужній чоловік, справжній воїн, справжній українець. І він довів це найдорожчою ціною - ціною власного життя”, - зазначив автор петиції Михайло Семеха.

Петиція набрала 45 291 голос і нині перебуває на розгляді.

Поховали Даніїла на Лісовому цвинтарі у Києві.

Вдома на нього чекали батько Олексій і мама Ганна.

Воїну назавжди залишиться 21 рік.

Вічна шана Герою!

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-