Загарбники почали мобілізацію на тимчасово захопленій території Запорізької області

Загарбники почали мобілізацію на тимчасово захопленій території Запорізької області

Єдині новини
Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Запорізької області загарбники почали проводити мобілізацію та змушувати українців підписувати контракти з армією ворога.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Мобілізація на тимчасово окупованій території Запорізької області почалась. На всіх підприємствах є військовий облік і вони змушують наших мешканців підписувати контракти", - сказав він.

Читайте також: Росія готується до нової мобілізації - Збройні сили Канади

У своєму дописі в Телеграмі Федоров уточнив, що окрім Мелітополя та Бердянська, центри набору на контрактну службу працюють й у інших тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької області – в Якимівці, Токмаку, Приморську, Приазовському. Також на окупованих територіях відбувається розсилка SMS-повідомлень із пропозицією долучитися до військ Російської Федерації.

За словами мера, в наступному році ТОТ Запорізької області планують віднести до Південного військового округу РФ – це ще один крок до примусової мобілізації.

Читайте також: У Токмаку окупанти не дозволяють людям виїжджати за українськими паспортами

Раніше повідомлялось, в середині вересня на номери жителів окупованих територій Мелітопольщини почали приходити повідомлення з пропозицією піти служити в росармію за 200 тисяч рублів. Пропонують підписати контракт з окупантами і в окупаційному «центрі зайнятості». Крім того, клеять оголошення з рекламою служби в ворожій армії і на під'їздах та пишуть в соцмережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-