Сили оборони відбивають атаки росіян біля Авдіївки та Мар'їнки

Сили оборони відбивають атаки росіян біля Авдіївки та Мар'їнки

Укрінформ
На Мелітопольському напрямку ворог продовжує окопуватись, укріплює свої оборонні рубежі, фіксуються також мінування території. Сили оборони продовжують відбивати атаки противника в районі Авдіївки та Мар'їнки.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає кореспондент Укрінформу.

“На Мелітопольському напрямку ворог продовжує окопуватись, укріплює свої об'єкти в інженерному плані. Фіксуються також мінування. Вони намагаються повернути втрачені позиції, тобто на певних напрямках кидає вперед піхоту, “промацує” нашу оборону”, - сказав Штупун.

Він зазначив, що наші воїни продовжують відбивати атаки противника в районі Авдіївки. В районі Мар'їнки ворог протягом минулої доби ворог 14 разів безуспішно намагався взяти наші позиції. Уже цієї доби зареєстровано ще декілька атак ворга.

“Окупанти зазнають втрат і “відриваються” на мирному населенню - б'ють артилерією, “Градами” прямо по Авдіївці”, - поінформував речник Сил оборони Таврійського напрямку.

Крім того, Штупун повідомив, що на Шахтарському напрямку українські захисники продовжують тримати оборону, завдають ворогу втрат і при найменшій можливості намагаються покращити своє тактичне положення.

Читайте також: ЗСУ успішно утримують нещодавно звільнені території - розвідка Британії

Він також зауважив, що на Мелітопольському напрямку триває наша наступальна операція.

“Ми успішно відбиваємо атаки противника в районі Роботиного, продовжуємо там закріплюватися на зайнятих раніше рубежах. Схожа ситуація біля Вербового. І там, і там по ворогу б'є наша артилерія”, - сказав Штупун.

Загалом, за його словами, за минулу добу на Таврійському напрямку українські захисники виконали 821 вогневе завдання. Там загальні втрати ворога склали 176 осіб. Знищено 38 одиниць військової техніки. Серед них: 1 танк, 7 бойових броньованих машин, 6 артилерійських систем та 2 реактивні системи залпового вогню.

Також минулої доби Сили оборони знищили 4 склади з боєприпасами та 2 інших важливих об'єкти ворога, які займаються управлінням на певних рівнях.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня ворог здійснив 100 ракетних та 430 авіаційних ударів по території України.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-