Російські військові закатували деяких українських жертв до смерті - глава спецкомісії ООН

Російські військові закатували деяких українських жертв до смерті - глава спецкомісії ООН

Укрінформ
Глава Комісії з розслідування воєнних злочинів та інших зловживань, скоєних під час вторгнення Росії в Україну Ерік Мьосе заявив, що російські військові закатували деяких українських жертв до смерті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Мьосе заявив Раді ООН з прав людини в Женеві, що його команда «зібрала додаткові докази, що вказують на те, що застосування тортур російськими збройними силами в районах, які вони контролювали, було широко поширеним і систематичним».

«У деяких випадках тортури застосовувалися з такою жорстокістю, що це спричиняло смерть жертви», - сказав він.

Читайте також: Страти, катування, зникнення: Місія ООН в Україні оприлюднила нові доповіді

Раніше спецкомісія ООН заявляла, що порушення, вчинені російськими військовими в Україні, включно із застосуванням тортур, можуть становити злочини проти людяності.

Зазначається, що Росії була надана можливість відповісти на звинувачення на слуханнях Ради ООН з прав людини, але жоден російський представник не прийшов.

Читайте також: Катування українців є організованою частиною державної політики РФ - спецдоповідачка ООН

Як повідомлялося, у березні минулого року президент Ради ООН з прав людини Федеріко Вільєгас оголосив про створення комісії для розслідування воєнних злочинів та інших зловживань, скоєних під час вторгнення Росії в Україну.

Комісія складається з трьох осіб - Еріка Мьосе з Норвегії (голова), Врінди Гровер з Індії та Пабло де Грейффа з Колумбії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-