Уночі сили ППО збили  19 «Шахедів» та 11 «Калібрів»

Уночі сили ППО збили 19 «Шахедів» та 11 «Калібрів»

Укрінформ
Цієї ночі сили протиповітряної оборони збили  19 «Шахедів» та 11 «Калібрів», якими війська РФ атакували Україну.

Про це ОК "Південь" повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Уночі ворог спрямував по Одещині 19 ударних дронів типу "Shahed-136/131" та 2 надзвукові ракети "Онікс".  Також застосовував 12 "Калібрів" зі складними траєкторіями руху різними областями.  Для атаки з моря додатково до надводного ракетноносія був залучений підводний човен з Новоросійської бухти", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 19 "Шахедів" та 11 "Калібрів" збито силами й засобами протиповітряної оборони. По одному  "Калібру" - над Миколаївщиною і Кіровоградщиною, а переважна більшість - в небі над Одещиною.

Читайте також: На півдні оголошена повітряна тривога через загрозу «Калібрів» і «Шахедів»

"На жаль, ворог підступно влучив у припортову інфраструктуру. Суттєвих пошкоджень зазнав Морський вокзал в Одесі, в будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа. Вогнеборці оперативно її ліквідували", - поінформували військові.

Окрім того, "Оніксами" зруйновано зерносховища, люди не постраждали.

Унаслідок падіння уламків в ході бойової роботи, пошкоджень і займання зазнали складські будівлі одного з підприємств та приватний будинок у передмісті Одеси. Також зайнялася трава на відкритих територіях - пожежі ліквідовано. 

Читайте також: В Одесі пролунали вибухи - ЗМІ

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер у Телеграмі  повідомив, що в Одесі від вибухової хвилі постраждала одна цивільна особа. "Жінка отримала ушкодження уламками, нині отримує всю необхідну допомогу в місцевій лікарні.", - написав він.

Як повідомлялося, цієї ночі російські агресори вчинили масовану атаку на південь України, застосувавши ракети "Калібр" і "Онікс", а також ударні безпілотники типу "Шахед".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-