Зима не сповільнить контрнаступ, найбільший прорив ще  попереду - Тарнавський

Зима не сповільнить контрнаступ, найбільший прорив ще попереду - Тарнавський

Укрінформ
Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський переконаний, що найбільший прорив контрнаступу ЗСУ ще попереду.

Як передає Укрінформ, про це Тарнавський сказав в інтерв'ю CNN.

«Погода може стати серйозною перешкодою під час наступу, але враховуючи те, як ми просуваємося, переважно без транспортних засобів, то не думаю, що вона сильно вплине на контрнаступ», – зазначив він.

Осінні дощі можуть ускладнити пересування важкої техніки, зокрема танків, але, за словами Тарнавського, українські війська пересуваються невеликими групами, переважно пішки.

Генерал також вважає, що найбільший прорив Сил оборони у межах цього контрнаступу – ще попереду. «Думаю, це станеться після Токмака», - зауважив він, уточнивши, що зараз там проходить найглибша лінія оборони російських військ.

Читайте також: Росія створює додаткову лінію оборони навколо Токмака - розвідка Британії

Попри  так звану «лінію Суровікіна», більшу проблему становлять перехрестя доріг, лісосмуги та мінні поля між лісосмугами, пояснив Тарнавський «Там зараз невеликі ворожі групи оборони дуже точно й грамотно розташовані, – сказав він. – Але дії наших бійців змушують їх повільно відступати, коли вони стикаються з нашими штурмовими групами».

Як зазначається, генерал позитивно налаштований щодо результату контрнаступу, але визнає, що для успіху українським військам необхідно щонайменше дійти до Токмака. «Токмак – це мета-мінімум, – зауважив він. – Загальна мета – вийти на державні кордони».

Читайте також: Українська бронетехніка вже діє за останньою лінією російських укріплень на Запоріжжі - ISW

При цьому Тарнавський назвав удари по Криму важливими для успіху контрнаступу: «Успіх наступальних операцій – це не лише ліквідація ворога у безпосередній близькості, а й знищення пунктів концентрації техніки, особового складу й особливо командних центрів». Дезорганізація військ РФ шляхом знищення командних центрів призводить до безладу на полі бою, пояснив він, адже «знищений командир означає знищену командну ланку, а без неї немає координації дій».

Крим, як вважає генерал, особливо важливий на цьому фронті, оскільки там зосереджено велику кількість російської військової техніки. «Ми знаємо, звідки вони завдають ударів - як повітряних, так і наземних... Коли ти розумієш, що ворогу гаряче в тилу, це підіймає бойовий дух наших солдатів», – додав Тарнавський.

Читайте також: Буданов - про удар по штабу ЧФ у Севастополі: Серед тяжкопоранених є генерали

Як повідомлялося, у п’ятницю близько 12:00 Сили оборони України завдали успішного удару по штабу командування Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-