Канада виділяє Україні ще $500 мільйонів військової допомоги

Канада виділяє Україні ще $500 мільйонів військової допомоги

Укрінформ
Канада протягом трьох років додатково виділить на оборонну допомогу Україні 650 млн канадських доларів (близько 500 млн дол США).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час виступу у парламенті.

“Сьогодні ми беремо довготермінове багаторічне зобов’язання надавати України передбачувану допомогу. До неї увійдуть 650 млн канадських доларів протягом трьох років на 50 броньованих автомобілів, у тому числі евакуаційних автомобілів, які збудують канадці тут у Канаді”, - сказав Трюдо.

Читайте також: Зеленський виступає в парламенті Канади

Він додав, що Канада також надішле експертів-тренерів із використання та обслуговування літаків F-16, “аби Україна мала змогу максимально використати подаровані літаки”.

“Ми продовжимо працювати із нашими партнерами, в тому числі у НАТО, над наданням непохитної допомоги, ми також надаватимемо економічну допомогу наступного року”, - зазначив прем’єр-міністр.

Читайте також: Зеленський обговорив із Трюдо оборонні потреби України

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський сьогодні перебуває із візитом у Канаді, під час якого, серед іншого, виступає зі зверненням до канадського парламенту.

Президент Зеленський уже звертався до канадського парламенту у березні 2022-го року. Усього кілька світових лідерів зверталися до парламенту Канади двічі, серед них: колишні прем’єр-міністри Великої Британії Маргарет Тетчер й Ентоні Еден, а також президенти США Рональд Рейган та Двайт Ейзенхауер.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-