Дейнеко на передовій нагородив прикордонників

Дейнеко на передовій нагородив прикордонників

Фото, відео
Укрінформ
Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко відвідав підрозділи прикордонників, які виконують бойові завдання на Авдіївському, Мар`їнському та Куп`янсько-Лиманському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Очільник прикордонного відомства поспілкувався із захисниками, перевірив забезпеченість підрозділів всім необхідним, обговорив з керівниками окремі питання логістики.

Даючи оцінку діям підрозділів, які брали участь у наступальних діях з звільнення населених пунктів, Дейнеко відзначив неоціненний щоденний вклад для Української держави.

«Ми пам’ятаємо і пишаємося кожним нашим героєм, який віддав життя за нашу державу. Ми зробимо все, щоб якомога швидше поставити в стрій наших поранених хлопців. Численні поранення свідчать про те, в яких умовах ви несете службу. Але ви не просіли, не втекли, не благали, щоб вас забрали, ви – справжні, і я дуже пишаюся вами. Війна одна на всіх, і ми всі захищаємо нашу державу», – наголосив голова ДПСУ.

Також він відзначив мужність прикордонників Чопського, Чернігівського, Львівського, Краматорського загонів, підрозділів бригади «Сталевий кордон», які виконують бойові завдання з протидії російській агресії.

Дейнеко відвідав позиції прикордонників на передовій / Фото: Державна прикордонна служба України

У ході розмов з військовослужбовцями зосереджувалась увага на питаннях оборони, штурмових діях, протидиверсійній роботі.

Керівники підрозділів відзначили, що обстановка на їхніх позиціях залишається напруженою.

Зокрема на Авдіївському, Мар`їнському напрямках ворог не припиняє штурмові дії, які супроводжуються постійними масованими обстрілами.

На Куп`янсько-Лиманському напрямку росіяни активно проводять повітряну розвідку, здійснюють обстріли, залишається постійний ризик застосування диверсійно-розвідувальних груп.

Дейнеко відзначив ефективне використання артилерійських засобів, які віднедавна почали застосовувати підрозділи Держприкордонслужби. Артилерія прикордонників вдало мінусує ворога.

«Сподіваюсь, що якомога скоріше прийде момент, коли після нашої перемоги ми зможемо зайнятися своєю безпосередньою роботою – вийти на охорону державного кордону, міжнародно визнаного кордону. Легко не буде, роботи у нас ще багато, бережіть себе та своїх побратимів», – додав очільник відомства.

Крім того, голова Держприкордонслужби вручив захисникам відомчі відзнаки та вогнепальну зброю.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський нагородив бійців «Сталевого кордону» Гвардії наступу відомчими відзнаками за звільнення Кліщіївки Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-