На «Рамштайні» вже думають про майбутнє ЗСУ - експерт

На «Рамштайні» вже думають про майбутнє ЗСУ - експерт

Укрінформ
Однією із ключових тем 15-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» була стратегічна розбудова ЗСУ та зміцнення коаліції на підтримку України.

Це в коментарі Українському радіо констатував виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Олександр Леонов, передає Укрінформ.

«Однією з тем, про які йшлося на «Рамштайні», було майбутнє ЗСУ, а також розширення коаліції на підтримку України. Дуже важливо, що на «Рамштайні» думають про майбутнє Збройних сил України. Вочевидь, це говорить вже про стратегічне планування. Це не про гасіння пожеж, що змушені були робити протягом півтора року, коли фактично доводилось надавати нові види озброєнь. Зараз, можливо, мова йде про стратегічну розбудову ЗСУ і стратегічну розбудову підтримки України. Багато речей вже зашиті в довготермінові плани і в Європейському Союзі, в НАТО, в Сполучених Штатах. І це дуже важливо, що у державних програмах присутні пункти про підтримку України на 5-10 років», — сказав експерт.

Читайте також: Фронт і гарантії безпеки для України: Умєров та Остін провели переговори

Також він відзначив передання Штатами танків «Абрамс», які, за словами міністра оборони США Ллойда Остіна, найближчим часом прибудуть в Україну.

«Я переконаний, що коли танки «Абрамс» опиняться в Україні й покажуть себе добре, будуть нові й нові постачання. Але головне, щоб процес розпочався. І зараз, наприклад, «Леопард-1» передають вже достатньо активно, і важливо, що цей потік став досить сталим. Тож головне, що є військова допомога, яка суттєво посилює можливості України», - зазначив Леонов.

Як наголосив експерт, Захід демонструє, що готовий підтримувати Україну до здобуття нею перемоги.

Читайте також: Умєров підбив перші підсумки сьогоднішньої зустрічі у форматі «Рамштайн»

Як повідомлялося, 19 вересня в Німеччині відбулася чергова, 15-та за рахунком зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», в якій взяли участь 50 країн, що надають Україні та її Збройним силам практичну, фінансову та дорадчу допомогу, а також постачають сучасну зброю та військове обладнання для захисту від російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-