Росіяни не припиняють атаки на Мар'їнку та намагаються наступати в районі Роботиного

Росіяни не припиняють атаки на Мар'їнку та намагаються наступати в районі Роботиного

Укрінформ
Російські війська продовжують спроби атакувати Мар’їнку, однак успіху не мають. За минулу добу Сили оборони знищили 293 окупанти, 47 одиниць техніки та 4 склади боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

«Протягом минулої доби ворог завдав 21 авіаційного удару, провів 19 бойових зіткнень та здійснив 819 обстрілів з танків і артилерії. У зоні відповідальності ОСУ «Таврія», зокрема в районі Мар’їнки, окупанти здійснили понад 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. На Мелітопольському напрямку противник також вів безуспішні наступальні дії в районі Роботиного, що на Запоріжжі, намагаючись відновити втрачені позиції. Загарбники отримали жорстку відсіч, ми продовжуємо наступальну операцію», - підкреслив Штупун.

Читайте також: Ворог змінив тактику на Лимансько-Куп’янському напрямку - ЗСУ

За інформацією речника, втрати ворога другу добу поспіль зростають. Минулої доби на Таврійському напрямку ліквідовано 293 особи, в полон здалися 4 окупанти. Також знищено 47 одиниць військової техніки противника, зокрема, 9 ББМ, 11 артсистем, 20 безпілотників, 7 одиниць автомобільної техніки та 2 одиниці спеціальної.

Також знищено 4 склади боєприпасів та 2 інших важливих об’єкти.

Читайте також: На фронті за добу відбулося 35 бойових зіткнень

На запитання, чому російські окупанти так наполегливо намагаються взяти Мар’їнку, Штупун зауважив: «По-перше, вони не можуть взяти її з 2014 року, це такій собі символ, і на даний час, дивлячись на ситуацію на лінії бойового зіткнення, це єдина можливість для російської пропаганди заявити хоч про щось».

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Штупун поінформував, що за попередню добу, 17 вересня, втрати ворога на Таврійському напрямку становили 313 осіб та 31 одиниця техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-