Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Росія намагається виграти час, затягуючи війну

Росія намагається виграти час, затягуючи війну

Укрінформ
Тактика гальмування не вирішує глобально проблем РОВ, а лише посилює їх

Російське командування на цьому етапі неспроможне зупинити просування СОУ, тому головним завданням є гальмування.

По суті, всі передислокації, перекидання сил і засобів РОВ проходять не з метою контрудару чи створення “непробивної оборони”. Ні… Мета інша.

Росія не має достатньої кількості сил і засобів, як ми бачимо, для впевненої оборони, але є людський ресурс, яким можна заповнити окопи, ВОПи, траншеї, запхати в кожну яму по 3-4 чмобики або “елітних” розвідосів, і тим самим наситити кожну локацію… “м’ясом”.

На вибивання м’яса йде час. Навіть поливання їхніх позицій касетами – це витрачання часу. І таким чином виграючи його, командування РОВ перебуває у стані перманентного очікування несприятливих для наступу погодних умов. Дощі, морози. На думку РОВ, все це зупинить СОУ.

А тому, коли мене запитують, наприклад, за Токмак, я відповідаю, що не сумніваюся, що ми вийдемо на місто найближчим часом, але ось питання – а що зроблять окупанти? Адже залишатися їм у Токмаку – це добровільний суїцид. Вони там не мешканці. Логічніше бігти, але командування може віддати інший наказ.

У Токмаку можуть залишити гарнізон на тисячу-другу для гальмування СОУ. Тобто усвідомлено нашпигувати містечко м’ясом, яке має вихід із міста лише у форматі 200-300-400. І його визволення займе час. Оточення міста, перерізання логістики, вихід на південний сектор.

Незважаючи на втрати, російське командування затягує війну, але є нюанс.

Тактика затикання дір “м’ясом” може мати тимчасовий ефект, але не вирішує головну проблему окупантів – втрату оборонного функціоналу. А крім неї, додасться вже не дефіцит, а відсутність людського ресурсу.

Цього літа ми спостерігали за тим, як для оборони у смузі забезпечення РОВ розпаковували свої резерви з основної лінії. Нині ж для утримання основної лінії тягнуть ресурс зі сходу, Луганської області, Криму, Херсонщини.

Тактика гальмування не вирішує глобально проблем РОВ, а лише посилює їх.

Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач
Інформаційний спротив

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-