Покальчук: Українська армія десь добробат, а в чомусь - супер-НАТО

Покальчук: Українська армія десь добробат, а в чомусь - супер-НАТО

Ексклюзив
Укрінформ
Війна, яка зараз триває на території України, потребує спеціальної підготовки військовослужбовців і зміни армійської системи відповідно до стандартів НАТО.

Таку думку висловив соціальний і військовий психолог Олег Покальчук у інтерв’ю Укрінформу.

За його словами, хоча мобілізаційні заходи потрібні, він є категоричним противником того, аби просто набирати людей для поповнення лав Збройних сил.

«Адже війна – це наука, її треба вивчати, а людей треба цільово призначати на ті посади і в ті сегменти військової діяльності, яким вони відповідають», - переконаний Покальчук.

Він акцентував, що зараз в Україні ведеться війна шостого покоління, тобто безконтактна, без’ядерна війна стратегічного масштабу, концепція якої ґрунтується на використанні високоточної зброї, і людей треба вчити цього.

Водночас Покальчук ствердно відповів на запитання, чи влада усвідомлює необхідність готувати людей і чи налагоджує систему підготовки.

Читайте також: Різниця у даних щодо кількості населення в Україні становить майже 10 мільйонів - експерт

«Ці процеси йдуть активно – це й підготовка середнього командного, і сержантського складу. Я не настільки кваліфіковано можу про це говорити, але частково мав до цього дотичність – мене запрошували на такі курси», - повідомив експерт.

Однак, за його словами, річ не тільки у підготовці. Зазвичай потрібна зміна самої армійської системи – те, що називають стандартами НАТО.

«А в нас досі в якомусь місці, по суті, добробат, десь – супер-НАТО, десь є щось таке, що винайшли тільки ми, українці, воно реально працює, і всі роззявляють рота: «Ого, як це у вас круто вийшло!» Поки воно якось отак», - резюмував Покальчук.

Як повідомлялося, у Силах безпеки та оборони України вже запроваджено 287 стандартів Північноатлантичного альянсу, до кінця року планується запровадити ще близько 200 стандартів НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-