Під Мар’їнкою щодня до 15 зіткнень, ворог зазнає значних втрат - Сили оборони

Під Мар’їнкою щодня до 15 зіткнень, ворог зазнає значних втрат - Сили оборони

Укрінформ
Під Мар’їнкою Донецької області щодня відбуваються до 10-15 бойових зіткнень, ворог зазнає значних втрат. 

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун, передає Укрінформ.

Зокрема, він поінформував, що у районі Роботиного Запорізької області “наші хлопці закріплюються, не припиняють нищити ворога”.

“Ворог стягнув резерви, намагається десь промацати нашу оборону там, де ми захищаємося і закріплюємося, диверсійно-розвідувальними групами. Є певні успіхи. Поки що ми про них говорити не будемо, але наші хлопці тиснуть ворога і завдають значних втрат. Загалом на Таврійському напрямку за минулу добу ворог втратив 204 особи, також знову почали окупанти здаватися в полон. Минулої доби зафіксовано 4 таких випадки”, - розповів Штупун.

Також він відзначив, що Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу.

Читайте також: Українські захисники знищили на Донеччині два російські ЗРК «Бук»

“6 гармат ми знищили і ще 5 пошкодили”, - додав речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Інформуючи про ситуацію в Мар’їнці Донецької області, Штупун зауважив, що “кожен день там від 10 до 15 бойових зіткнень”.

“Ворог не полишає спроб узяти руїни, атакує переважно піхотою. Це мотострільці та зведені загони, я б їх назвав штрафними “Шторм” та “Шторм Z”. Техніку максимально береже. Інколи висилає, але переважно атакує піхотою. Наші хлопці досить успішно б’ють, і ворог там зазнає значних втрат”, - розповів Штупун.

Також він повідомив, що на Таврійському напрямку Сили оборони щодня знищують по 2-3 склади боєприпасів різного рівня.

“Інколи вдається знищити щось більш важливе. І увесь час наші воїни як артилеристи, так і відповідні спецвійська намагаються нищити логістику ворога і максимально утруднювати підвіз як води, як харчів, так і боєприпасів і артилерійський, і для стрілецького озброєння”, - додав речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Читайте також: ЗСУ змушують росіян відходити з позицій на Мелітопольському напрямку – Міноборони

На запитання, які найскладніші завдання на Таврійському напрямку, Штупун відповів: “Найскладніше - це йти на досить потужну оборону ворога без переваги в авіації”.

Окрім того, він зауважив, що з приходом холодів доведеться змінювати тактику бойових дій.

“Найбільші зміни очікуються десь за два- три тижні, коли почне падати листя. Доведеться міняти тактику загалом. Тобто це буде інше маскування. Проблеми будуть як у ворога, тобто ми зможемо трохи краще працювати артилерією та дронами, але у ворога також, скажімо, будуть певні переваги в цьому, відкриється полювання на нашу артилерію. Але наші хлопці мають досить великий досвід за 9 років війни, тому я думаю, будемо бити ворога як і били”, - сказав Штупун.

Як повідомлялося, напередодні Сили оборони Таврійського напрямку повідомили про частковий успіх у районах Вербового та Новопрокопівки Запорізької області в результаті штурмових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-