Україна збільшила експорт м'яса та м'ясопродукції

Україна збільшила експорт м'яса та м'ясопродукції

Укрінформ
Україна за 8 місяців цього року наростила обсяг експорту м'яса та м'ясопродукції на 11,9%.

Про це заявив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький під час бізнес-форуму «Зерно. Свині. М’ясо – 2023», передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

«Для будь-якої галузі ключовим мотивуючим фактором розвитку є зовнішня торгівля. Обсяг експорту м’яса та м’ясопродукції за 8 місяців 2023 року зріс на 11,9%. Його вартість склала 617,1 млн доларів США. При цьому імпортувати ми стали значно менше - на 35,2%, що становить 116,6 млн доларів», - сказав урядовець.

Читайте також: Україна збільшила виробництво та експорт соняшникової олії на 25,4%

Висоцький зазначив, що в Україні є всі передумови для ефективного розвитку м’ясної галузі і реалізації експортного потенціалу. Темпи зростання поголів’я тварин цього року мають позитивну динаміку. З початку року поголів'я великої рогатої худоби зросло – на 9,9%, свиней – на 4,5%, птиці – на 18,3%.

При цьому, наголосив він, головні завдання галузі – виробництво продукції з доданою вартістю і експорт м’яса та продуктів переробки.

Висоцький наголосив, що Мінагрополітики підтримує заходи, спрямовані на комплексний підхід до взаємодії різних галузей АПК з метою їх економічного розвитку та забезпечення продовольчої безпеки.

«Українські виробники м’яса своєю працею в умовах війни зберегли базу для зростання галузі. Держава для розвитку сектору має забезпечити відкриття ринків і біобезпеку всередині країни», - підкреслив перший заступник міністра агрополітики.

Читайте також: В Україні виробництво пива зросло на 8,8%

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році Україна експортувала м’яса та субпродуктів на 925 млн дол. США, що на 9% більше, ніж у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-