Україна використовуватиме «вишки Бойка» для посилення контролю в Чорному морі – ГУР

Україна використовуватиме «вишки Бойка» для посилення контролю в Чорному морі – ГУР

Укрінформ
Так звані "вишки Бойка" Сили оборони будуть використовувати для посилення контролю в Чорному морі та підготовки до подальших дій у Криму.

Як передає Укрінформ, про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов під час телемарафону "Єдині новини".

"Ми не будемо коментувати, в якому режимі, як будуть перебувати (вишки під контролем Сил оборони – ред.), але зараз ми можемо подивитись на острів Зміїний, який знаходиться під українським контролем, який використовується українськими Силами безпеки і оборони, і, власне, регулярно ми отримуємо звідти, в тому числі, нові фото-, відеоматеріали, фіксацію активних дій українських Сил безпеки і оборони, які використовуються для посилення захисту нашого суверенітету. Власне, "вишки Бойка" так само будуть використовуватись нашими Силами безпеки і оборони. Це після знищення крейсера "Москва", після звільнення Зміїного – черговий крок по поверненню українського контролю над акваторією Чорного моря, як і, власне, підготовка до подальших дій, зокрема, і в напрямку Криму", – повідомив Юсов.

Читайте також: З «вишками Бойка» росіяни втратили постійний розвідконтроль у Чорному морі - експерт

Він також зазначив, що ворог може вдаватися до спроб повернути під свій контроль платформи, однак українські захисники до цього готуються.

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня підрозділи Головного управління розвідки Міноборони провели спецоперацію, унаслідок якої повернули під контроль України так звані "вишки Бойка" – бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму в Чорному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-