На півдні друга і третя лінії оборони РФ не так щільно заміновані - військові

На півдні друга і третя лінії оборони РФ не так щільно заміновані - військові

Укрінформ
На відміну від першої лінії оборони росіян, яку вже прорвали українські військові, на двох інших лініях оборонні споруди не так щільно заміновані і не такі міцні.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає кореспондент Укрінформу.

«Оборонні споруди ворога (на цих двох лініях оборони – ред.) не такі міцні, як на першій лінії, не так щільно заміновані, але стоять досить щільно. І для їхнього знищення потрібна буде велика кількість боєприпасів», - зазначив Штупун.

За його словами, друга лінія оборони РФ не слабша за першу - вона просто трохи інша.

Речник додав, що якщо перша лінія оборони ворога була дуже щільно замінована і насичена протитанковими засобами, то друга лінія не така міцна.

«Тобто, там багато траншей, але вони не так бетоновані. Міни теж є. Противник… збільшив авіаційну компоненту на цьому етапі і намагається бити по наших тилах, по населених пунктах, які знаходяться неподалік лінії бойового зіткнення», - сказав він.

Штупун розповів, що українські командири максимально бережуть особовий склад і не використовують тактику «м’ясних штурмів», як ворог, коли в наступ бездумно кидається легкоозброєна піхота.

Читайте також: Росія хоче нескінченного «окопного» протистояння, як у Першу світову

За його словами, українські військові проводять перед кожним ривком досить потужну підготовку, знищуючи склади боєприпасів, порушуючи логістику РФ, максимально завдаючи росіянам втрат в особовому складі і техніці.

Як повідомлялося, 6 липня Президент України Володимир Зеленський пояснив нешвидкі темпи просування українських Сил оборони у контрнаступі створенням росіянами трьох рубежів оборони і суцільним мінуванням території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-