В ОП розповіли, як передача ATACMS може змінити ситуацію на фронті

В ОП розповіли, як передача ATACMS може змінити ситуацію на фронті

Укрінформ
Передача Україні ракет дальньої дії ATACMS дозволить вирішити два ключових завдання цього етапу російсько-української війни: стане сигналом для всіх, що Росія має програти та значно прискорить знищення тилових ресурсів країни-агресорки.

Про це у соцмережі X (колишній Twitter) написав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передає Укрінформ.

«Передача ракет із дальністю понад 500 км, зокрема ATACMS, вирішує два ключових завдання цього етапу війни. Перше (психологічне) - дати чіткий сигнал усім, що війна буде доведена до кінця, Росія має програти, і що міфічного страху перед Москвою більше не існує. Друге (практичне) - значне прискорення знищення тилових ресурсів Росії, ключових стратегічних баз на окупованих територіях. Тотальний зрив транспортної логістики. Блокування можливості проведення ротацій, а отже, різке зниження боєготовності російських окупаційних військ на першому і другому ешелонах оборони» - зазначив Подоляк.

Читайте також: Штати готуються передати Україні далекобійні ракети ATACMS - ЗМІ

За його словами, прискорення поставок — це реальна деескалація, тому всі держави мають збільшити надання Україні найбільш критично важливих військових активів.

Як раніше повідомляло агентство, відомство німецького канцлера продовжує стримано ставитися до ідеї передачі крилатих ракет Taurus в Україну, але на тлі зростаючого тиску, в тому числі з боку політиків правлячої коаліції, можна очікувати, що рішення буде ухвалено незабаром, але тільки разом з США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-