Першим добровольцям-цивільним вручили посвідчення учасників бойових дій

Першим добровольцям-цивільним вручили посвідчення учасників бойових дій

Фото
Укрінформ
У Міністерстві у справах ветеранів першим добровольцям-цивільним вручили посвідчення учасників бойових дій.

Про це повідомляє пресслужба Мінветеранів, передає Укрінформ.

Як зазначається, посвідчення УБД захисникам-добровольцям видав перший заступник міністра у справах ветеранів Олександр Порхун. Це цивільні особи, які у взаємодії зі ЗСУ, поліцейськими та іншими офіційними військовими формуваннями проводили диверсійно-розвідувальні дії, знищували військову техніку та особовий склад військ рф в Київській, Чернігівській, Запорізькій та інших областях України.

Ідеться по цивільних, які в перший місяць повномасштабного російського вторгнення – з 24 лютого по 25 березня 2022 року – самостійно або у складі добровольчих формувань стали на захист України, проте не були оформлені до складу будь-яких військових формувань або правоохоронних органів.

Першим добровольцям-цивільним вручили посвідчення учасників бойових дій / Фото: mva.gov.ua

“Важко оцінити роль захисників-добровольців, які в перші дні повномасштабного вторгнення військ російської федерації 24 лютого 2022 року без вагань долучилися до оборони нашої держави, у подальшому ході війни. Такі добровольці беззаперечно заслуговують на статус учасника бойових дій та відповідну соціальну підтримку від держави”, – сказав Порхун.

Читайте також: Отримання статусу УБД: Резніков розповів про спрощення процедури

Як повідомлялося, уряд вніс зміни до Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій, зменшивши кількість необхідних документів до однієї довідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-