Кількість постраждалих унаслідок удару по Кривому Рогу зросла до 44

Кількість постраждалих унаслідок удару по Кривому Рогу зросла до 44

Оновлено
Укрінформ
Кількість постраждалих внаслідок ракетного удару РФ по Кривому Рогу зросла до 44 особи, одна людина загинула.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій, передає Укрінформ.

“Кривий Ріг. За попередніми даними, станом на 11 год. загинула 1 особа, ще 44 – постраждали. У пункті психологічної допомоги ДСНС надано допомогу 68 особам. Роботи тривають”, - зазначили у пресслужбі.

Раніше голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив про 41 постраждалого.

«Триває ліквідація наслідків прильоту. На жаль, один загиблий, 41 постраждалий. 19 людей знаходяться в лікарні, троє з них важких, у операційній залі», - сказав він.

Вілкул також повідомляв, що двоє постраждалих у тяжкому стані.

"Ворожа ракета влучила в адмінбудівлю, в якій було кілька офісів - у тому числі офіс Фонду Олександра Вілкула "Українська перспектива", - написав він.

Читайте також: У Кривому Розі пролунав вибух

Як повідомив голова Нацполіції Іван Вигівський у Фейсбуці, на місці удару працюють 300 працівників поліції.

Відео: Офіційний телеграм-канал ДСНС України

“На місці продовжують працювати рятувальники та близько 300 поліцейських, зокрема п'ять слідчо-оперативних груп, криміналістична лабораторія, вибухотехніки і кінологи, патрульні поліцейські. Також розгорнуто мобільний пункт прийому громадян, куди люди можуть звернутися за допомогою і повідомити про пошкодження майна”, - зазначив він.

За його словами, слідчі та криміналісти поліції разом із співробітниками Служби безпеки України документують черговий воєнний злочин росіян. Було розпочато кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України - порушення законів і звичаїв війни.

Також Вигівський повідомив, що внаслідок цього ракетного удару загинув вільнонайманий працівник поліції охорони.

“Унаслідок ракетного удару рф пошкоджено адмінбудівлю поліції, службовий транспорт та розміщені поруч житлові будинки. Девʼять працівників поліції дістали поранення, трьох із них дістали з-під завалів. Лікарі надають усім (постраждалим — ред.) медичну допомогу”, - додав керівник Нацполіції.

На місці розгортається штаб допомоги людям у Школі мистецтв (колишній Центрально-Міський райком) за пам'ятником Святому Миколаю.

“Кривий Ріг: всі оперативні служби продовжують невпинно працювати на місці ворожого удару. Розгорнуто пункт екстреної психологічної допомоги ДСНС. Психологи працюють із потерпілими та місцевими мешканцям”, - йдеться у повідомленні ДСНС.

Також зазначається, що "людям буде надано допомогу будівельними матеріалами, збирання заявок на допомогу з міського бюджету за пошкоджене майно та інше".

Як повідомлялося, у Кривому Розі ракета ворога влучила в адміністративну будівлю поліції. Трьох людей рятувальники дістали з-під завалів.

На місці працюють рятувальники, медики та комунальні служби.

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура, Сергій Лисак (Телеграм), Іван Вигівський (Фейсбук)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-